BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda PİTBULL İLE GASP

Gaspçılar işi iyice azıttı. İstanbul Beyazıt meydanında iki kişi Pitbull cinsi köpek ile gasp yaptı...

Abone ol

Eminönü'nde bir kişiyi Pitbull cinsi köpekle tehdit ederek cep telefonunu aldıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, Beyazıt Meydanı'nda devriye gezen polis ekibine dün akşam saat 20.00 sıralarında başvuran Enes Y, birinin elinde zincire bağlı siyah renkli Pitbull cinsi bir köpek bulunan 2 kişinin saat sorma bahanesiyle yanına yaklaştıklarını bildirdi.
Bunun üzerine saati öğrenebilmek için cep telefonunu çıkarttığını anlatan Y, bu sırada söz konusu kişilerden birinin sivri uçlu kesici bir alet gösterdiğini, diğerinin de zincirinden tuttuğu köpeği tahrik ederek üzerine doğru  kışkırttığını ve cep telefonunu zorla aldıklarını öne sürdü.

Şüphelilerden birinin ''Peşimden gelme seni köpeğe parçalatırım'' dediğini ifade eden Enes Y, gaspçıların daha sonra olay yerinden uzaklaştıklarını dile getirdi.

Enes Y'nin başvurusu üzerine harekete geçen polis, kısa süre sonra Prof. Dr. Ümit Doğanay Sokak yönünde eşkale uyan ve yanlarında köpek bulunan şüphelileri belirledi. Şüphelilerden birinin elindeki ''kelebek'' olarak tabir edilen bıçağı atması ve kaçmaya başlamaları üzerine yaşanan kovalamaca sonucu E.A. (20) ve Y.Ç. (38) yakalandı.

Bu kişilerden Pitbull cinsi köpeği tutan E.A'nın yapılan üst aramasında, müştekiden gasp edilen cep telefonu ele geçirildi. Şüpheliler, haklarında yasal işlem yapılmak üzere Eminönü İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde, köpek ise teslim edileceği yerin belirlenmesi amacıyla Beyazıt Polis Merkezi bahçesinde tutuluyor.

GASPÇILAR ADLİYE'DE

Eminönün İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Köpeğin de Fatih'te bulunan Hayvan Koruma Müdürlüğü'ne  teslim edileceği bildirildi.