BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tanker alev topuna döndü

Kırıkkale-Kayseri karayolunda akaryakıt yüklü tankerle kamyon çarpıştı, ortalık cehenneme döndü.

Abone ol

Kırıkkale-Kayseri karayolunda meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı. Kırıkkale-Kayseri karayolunun Bahşılı İlçesi kavşağında, akaryakıt yüklü tankerle damperli bir kum kamyonunun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında her 2 araç tamamen yanarken, kimliği tespit edilemeyen kamyon sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Tanker sürücüsü Ali Rıza Kaya ise ağır yaralı olarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi'nden aldığı akaryakıtla Bahşılı İlçesi yolundan ana yola çıkmak isteyen Ali Rıza Kaya idaresindeki 71 AC 323 plakalı akaryakıt yüklü tanker, plakası ve şoförünün kimliği tespit edilemeyen ve Kırıkkale'den Kayseri istikametine gitmekte olan kum yüklü damperli kamyonla çarpıştı.

Kazayla birlikte araçlar da yanmaya başladı. Kırıkkale-Kayseri ve Ankara karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapanırken, olay yerine gelen güvenlik görevlileri çevrede geniş çaplı tedbir aldı. Kırıkkale ve Bahşılı Belediyeleri ile MKE Kurumu İtfaiyeleri'nin yangına müdahale etmelerine rağmen, her 2 araç da tamamen yandı. Bu arada tankerde sık sık meydana gelen patlamalar, yangını söndürme çalışmalarını izleyen vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.
Görgü tanıkları, her 2 aracın da kavşaktan hatalı çıkış yaptığını ve çarpışmanın ardından önce kamyonun alev aldığını, daha sonra ise tankerin patlayarak yanmaya başladığını anlattı.