BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Giresun'da Türk Büro-Sen'den tepki!

Türk Büro-Sen Giresun İl Temsilcisi Ali Kara, beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ile bir basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanları olarak hak ettikleri verilmeyen ve adil olmayan bir çalışma hayatına mahkum edildiklerini ifade eden Kara “Devletimize ve kurumlarımıza olan bağlılığımızın, üzerimizde taşıdığımız sorumluluğun karşılığı olarak da cezalandırılıyoruz.

2005 yılında reform adı altında yapılan bir düzenlemeyle gelir-gider şeklinde bakanlık ikiye ayrılmış ve ne olmuşsa bütün olumsuzluklar bundan sonra olmuştur. Son yıllarda iktidar bile ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesiyle kurumlar arası memur ücretlerinin eşitlenmesi gerektiğini ifade ederken Maliye Bakanlığı kendi çalışanları arasında ücrette adaleti zedeleyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran ilk ve tek bakanlık olma özelliğini kazanmıştır. Gelir-giderin en tepesindeki bürokratlar arasında geçmişte yaşanan gizli çekişmeler sözde reform sonrasında iyiden iyiye açığa çıkmıştır. Bu çekişmelerden ise daima çalışanlar zarar görmüş ve halen de görmeye devam etmektedir. Bugün itibarıyla çalışma barışı bozulmuş verimlilik azalmıştır” dedi.

Bu güne kadar yaşanan sorunlara çözüm bulunamadıklarını da hatırlatan Kara, ”Her platformda Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının yaşadığı birden fazla olan sorunların çözümünü gerek siyasi gerekse idari yöntemlerden talep etmiş ancak her iki yönetimin vurdum duymazlıkları nedeniyle yaşanan sorunlara bir türlü köklü çözümler bulunamamıştır. Ama bilinmelidir ki bütün bu olumsuzluklar çözüme yönelik yürüttüğümüz mücadelede taşıdığımız inancı ve gösterdiğimiz kararlılığı asla ve asla yok etmeyecektir. Bilakis daha da güçlendirecektir.

Adil olmayan bir çalışma hayatına mahkum edildiğimizden artık sabırları taşmış ve çalışma sağlığını yitirmiş kişiler haline getirildik” diye konuştu.