BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırklareli yollarına KÖYDES neşteri

KÖYDES'ten Kırklareli genelinde yapılacak hizmetlerde kullanılmak üzere KÖYDES kapsamında ödenek gönderildi.

Abone ol

Kırklareli genelinde yapılacak hizmetlerde kullanılmak üzere Yüksek Planlama Kurulu kararı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında, Kırklareli'ne 3 milyon 280 bin lira ödenek gönderildi.

Bu ödeneğin adil bir şekilde Kırklareli genelinde, köylerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla harcanması için Vali Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aydoğdu, Yüksek Planlama Kurulu kararı ile Kırklareli'ne gönderilen 3 milyon 280 bin lira ödeneğin adil bir şekilde tüm ilçe kaymakamlıklarının çalışmalarına göre dağıtılacağını belirtti.

Vali Aydoğdu, bu ödenek sayesinde il genelinde, bozulan yada eksik olan köy yollarının da asfalt yapılacağı müjdesini verdi. Aydoğdu, şunları söyledi: "Bu sene ilimize Yüksek Planlama Kurulu kararı ile 3 milyon 280 bin lira ödenek geldi. Bunu biliyorsunuz geçtiğimiz kış bütün Trakya olarak oldukça sert bir kış yaşadık, yağış oldu. Ancak her nimetin bir külfeti var. Bunun bir maliyeti de oldu bize. Köy yollarımızın hepsi asfalt ama birinci kat kaplama. Bu yağışlar yüzünden bu asfalt yollarımız harap oldu. Şimdi onların bakımına gireceğiz. Bir kısmını yeniden yapacağız. Eksikliklerimizi tamamlayacağız. Bu 3 milyon 280 bin lirayı adil bir şekilde kaymakamlarımızın yaptıkları çalışmalar çerçevesinde bir çalışma programı çıkaracağız."