BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

1 Mayıs'ın adresi Gündoğdu Meydanı

Türk-iş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen temsilcileri, İzmir'deki 1 Mayıs etkinliklerinin Gündoğdu Meydanı'nda yapılacağını duyurdu.

Abone ol

İzmir'de 1 Mayıs kutlamalarının, Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Yeni Asır gazetesinin haberine göre, Türk-iş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen temsilcileri, İzmir'deki 1 Mayıs etkinliklerinin Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilmesiyle ilgili taleplerini İzmir Valiliğine iletti.

Türk-İş 3. Bölge Temsilci Yardımcısı Tuncay Kireçkaya, Valilik çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantı komitesi olarak 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkındaki Kanun kapsamında müracaat ettiklerini belirterek, kutlamaları Gündoğdu Meydanı'nda yapma isteklerini ilgili makamlara ilettiklerini söyledi.

Kireçkaya, "Talebimiz Emniyet ve Valilik tarafından olumlu karşılandı. İzmir'de 1 Mayısı Gündoğdu Meydanı'nda saat 13.30'da kutlayacağız. İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayısı kutlamaya sadece işçilerimizi değil, esnafımızı, meslek odalarını, işsizlerimizi, gençlerimizi ve ev hanımlarımızı da çağırıyoruz" dedi. Kireçkaya, 1 Mayıs kutlamalarında işçilerin sorunlarını yüksek sesle dile getiricetlerini söyledi. KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam da Türkiye'de her geçen gün yoksulluğun ve açlığın arttığını vurgulayarak, bu 1 Mayısın her zamankilerden çok daha görkemli olacağını dile getirdi.

DİSK Ege bölge Temsilcisi Azad Fazla ise Türk-İş, DİSK ve KESK olarak özellikle örgütsüz iş yerlerine gideceklerini, serbest bölge ve organize sanayi bölgelerini ziyaret ederek, buradaki işçilere 1 Mayısa katılma çağrısında bulunacaklarını bildirdi. Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy da 1 Mayıs'ın işçi sınıfının çok büyük bir anlam taşıdığını ifade ederek, 1 Mayıs'ı Gündoğdu Meydanı'nda TEKEL, TARİŞ ve Yatağan'daki enerji işçilerinin katılımı ile kutlayacaklarını aktardı.