BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'a 5 yıldızlı hastane

Diyarbakır'da Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İl Sağlık Müdürü Kubat tarafından basına tanıtıldı.

Abone ol

Diyarbakır'da Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve önümüzdeki aylarda faaliyete girecek olan 678 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni basına tanıtan İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yatan hastaları da tek ve çift kişilik odalarda ağırlayacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da yaptırılan ve bölgenin en büyük hastanesi olan 678 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi adeta 5 yıldızlı oteli andırıyor. Yeşil kartılı vatandaşların da yararlanacağı hastanede yatacak hastaların kalacağı odaların tamamı tek ve çift kişilik olarak yapıldı. Odaların hepsinde LCD ekran televizyonun yanı sıra, buzdolabı, banyo ve tuvalet de bulunurken, ayrıca hasta refakatçileri için yatacak yer de yer alıyor. Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılarak Hastaların burada daha lüks ve temiz ortamda tedavi edileceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, "Bölgemizin en büyük hastanesi olan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi 678 yataklı en az 1 en fazla 2 kişinin yatacağı odalar şeklinde dizayn edilmiş. İçinde banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve refakatçi koltuğu şeklinde dizayn edilmiş hastanemiz çok kısa bir zaman içinde insanlarımıza ve bölgemize yoğun bir şekilde hizmet verecek. Bunun birinci ayağı olan 1960 yılında yapılmış olan Göğüs Hastanemiz bu hastanemizle entegre edildi ve bu hastanemizde hizmet vermeye başlayacak. Bütün amacımız halkımıza çok iyi bir hizmet sunmak. Tek amacımız vardır insana en iyi hizmeti ve en lüks hizmeti vermektir.

Diyarbakır'ımızın 600 bine yakın yeşil kartlı insanı vardır ve bütün yeşil kartlı insanlarımız da bu hastanemizden faydalanacaktır. Burası Eğitim ve Araştırma Hastanesi'dir, burada ihtisas verilecek, asistan yetiştirilecek, burada akademisyenler görev alacak. Hastalarımıza akedemik personel hizmet verecek, yoğun bakım sayımız en üst seviyede olacak. Ayrıca burnada organ nakli yapılacak bir sistemin kurulması için çalışmalar en üst seviyede devam edecektir. Göğüs Hastanemiz 1960 yılında yapılmış ve hastanemizde Bakanlığımız kriterlerinde koğuş sistemi olmadığı için biz de peyder pey koğuş sisteminden değişmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sağlık hizmetinde üç bacak vardır. Sağlık hizmetleri, otelcilik hizmetleri ve lokanta hizmeti.

Biz bu üçünü de burada en üst seviyede yapacağız. Şu anda bütün odalarımızda refakatçi koltukları var, ara salonlarda refakatçilerin bekleyeceği salon var. Bu hastane entegre edildi, hastalarımız ister burada ister orada hizmet göreceklerdir. Bu hastane hizmete girdikten sonra bütün hizmetler burada verilecektir, göğüs hastaları tek bir branşta tedavi edilmiyor Onkolog ve Kardiyolog gerekiyor" dedi.