BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Anadolu Ateşi sönüyor mu?

Yönetmen Mustafa Erdoğan davaları kaybetmeleri halinde Anadolu Ateşi'ni kapatabileceklerini söyledi.

Abone ol

Mustafa Erdoğan, Antalya Aspendos Arena'da başlayacak yeni sezon gösterileri öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Anadolu Ateşi'nin bugüne kadar 80 ülkede düzenlediği 3 bin gösteriyi 20 milyon kişinin izlediğini belirtti.

Anadolu Ateşi'nin bütün dünyada çok sevildiğini ifade eden Erdoğan, gösterilerinin çoğunu yabancı ülkelerde antik mekanlarda yaptıklarına dikkati çekti.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Ancak sadece Türkiye'de bunu yapamıyoruz. Aspendos'ta bakanlıkla 8, Side'de belediyeyle 3, Belkıs Belediyesiyle de 7 davamız var. Aspendos'ta gösteri yaptığımız sırada gösterilerin yüksek desibelde yapıldığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhimize 8 dava açtı. Şimdi kurduğumuz Aspendos Arena, Belkıs Belediyesi sınırları içinde. Belkıs Belediyesi bizden eğlence vergisi istiyor. Ancak biz kültür ve sanat gösterisi yapıyoruz. Bakanlıklardan belgelerimiz de var ancak Belkıs Belediyesi bizi dava etti. 7 davamız var. Aynı sorunu Side'de yaptığımız gösterilerde de yaşadık. Side Belediyesi eğlence vergisi almak için bizi dava etti. 3 davamız sürüyor.''

Erdoğan, bütün davaların maddi değerinin 5 milyon TL olduğunu belirterek, ''Davalarımızda haklıyız. Aspendos'taki gösterilerimizde düşük desibelde çalışmaya özen gösterdik. Davaları kaybedersek Anadolu Ateşi'ni kapatabiliriz. Aspendos yakınında kurduğumuz Arena'yı belediyenin baskıları nedeniyle sökmek istedik. Ancak orada yaşayan köylülerin baskısı nedeniyle bundan vazgeçtik. Belediyenin tutumu devam ederse arenayı söküp Antalya'ya taşıyabiliriz'' diye konuştu.

Erdoğan, Antalya'da belediyelerin çok garip talepleri olduğunu, belediyelere çok sayıda bilet desteği verdiklerini ama yine de kendilerine zorluk çıkarıldığını ileri sürdü.

Mustafa Erdoğan, yurt dışında olduğu gibi Türkiye'de de ören yerlerinde gösteri yapmak istediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

''Kültür ve Turizm Bakanlığına Perge'yle ilgili proje hazırlayıp sunduk. Bakanlığa 'Perge Antik Tiyatrosunu restore edip gösterilere hazır hale getirelim' dedik. 10 milyon euro restore bedelini verecek sponsor da bulduk. Ancak bu konuda gelişme yok. Perge Tiyatrosu bu şekilde hem gösterilere hem de turizme açılır.