BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  SAĞLIK

Gıda paketlerine 'nokta' atışı Zararlı olanlar belirtilecek

Türkiye'nin sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele kapsamında çeşitli çalışmalar yaptığını hatırlaran Türk Böbrek Vakfı Başkanı, başta tuz tüketiminin azaltılması için 2020'den itibaren işlenmiş gıdaların paketlerinde uyarı olarak kırmızı noktaların yer alacağını belirtti.

Abone ol

Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk, bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan sağlığa zararlı gıdaların paketlerine kırmızı nokta konulması uygulamasını Türkiye'de de hayata geçeceğini açıkladı.

Tekirdağ'da ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen programa katılan  Erk, Türkiye’de 3 milyon obez bulunduğuna işaret etti. "Her sene 1.8 milyon çocuk obezi nüfusumuz yüzde 8 artıyorsa bir sıkıntı var demektir" ifadelerini kullanan Erk, tuz,şeker ve un tüketimini azaltmak için çalıştıklarını söyledi

Türk Gıda Kodeksi’ne göre, 26 Ocak 2017 tarihinde yeni bir kararname çıktığının hatırlatan Erk, "2020’nin başından itibaren bütün işlenmiş, paketlenmiş, ambalajlanmış gıdalarda kırmızı nokta geliyor. Malum, ne ilaç içeriklerini okuruz ne de bu paketler üzerindeki karga burga yazılmış paketleri pek okumayız. Ama görülebilecek şekilde kırmızı damgayı herkes görür" ifadelerini kaydetti.