BIST 10.258
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.457,91
HABER /  SPOR

Gerets Hasana laf söyletmedi

Gerets şampiyonluk kutlamalarına katılmayan Hasan Şaş'a sahip çıktı

Abone ol

Gerets: Futbolcularıma, çıkın ve kendi oyununuzu keyifle sunun, rakibin zayıf noktalarından yararlanın diyorum. Gerets, Galatasaray"da son dönemde gözlenen değişikliğin püf noktasını anlattı: “Öncelikle hocalarımızdan Emrah Bayraktar, rakiplerimizi çok iyi analiz ediyor. Hiç bir takıma özel önlem almıyoruz. Futbolcularıma, "Çıkın ve kendi oyununuzu keyifle sunun, rakibin zayıf noktalarından yararlanın" diyorum'' Türkiye Süper Ligi"nin en erken form tutan takımı Kayserispor"u çok rahat geçen Galatasaray"da, teknik direktör Eric Gerets rakibe önlem almadıklarını, sadece iyi analiz ettiklerini söyledi.

Bütün rakipleri Emrah Bayraktar"a analiz ettiren başarılı teknik adam, “Genç hocamız bu görevi başarıyla yerine getiriyor. Ama hiç bir rakibe özel önlem almıyoruz. Ben futbolcularıma keyif almalarını, kendi oyunlarını oynamalarını, rakibin zayıf noktalarından faydalanmalarını talep ediyorum'' şeklinde konuştu. Kayserispor nasıl çözüldü? Orta sahada Sasa Iliç"e kilit vurmalarını iyi değerlendirdiklerini söyleyen Gerets, “Iliç"e iki adam bağlayınca, Kayserispor"un orta alandaki gardı düştü. Bu defa ben Ayhan Akman ve Mehmet Güven"in daha aktif olmalarını sağladım. Devre arasında onlardan oyunu kanatlara yaymalarını istedim ve rakibi şaşırttık. Ama biz kendi oyunumuzu oynadık. Biz keyif alınca, seyirciler de müthiş keyifleniyor.

Hatta maçtan sonra Ayhan yanıma geldi ve bana "Hocam benim için o kadar rahat bir maçtı ki, şimdi bir 90 dakika daha çıkarırım" dedi'' ifadesini kullandı. "Hasan kendini şarj ediyor" Hasan Şaş konusuna da değinen tecrübeli teknik adam, yıldız oyuncusuna sahip çıkarken, “Hasan benim çok taktir ettiğim bir futbolcu. Bazen sorunlar yaşıyor. Bazen yanlışlar da yapıyor. Ama eğer bir profesyonel oyuncu, tek başına 35 derece sıcaklık altında gelip antrenman yapıyorsa, ben bir teknik adam olarak ona saygı duyarım ve destek veririm. Bana göre onun biraz zamana ihtiyacı var. Kendisi kısa sürede toparlanacaktır'' diye konuştu.

Galatasaray"ın da uzun yıllar Hasan Şaş"tan yararlanması gerektiğini vurgulayan Belçikalı hoca, “Kupa törenine gelemedi, çünkü bana hasta olduğunu söyledi. Zaten kendisi de zor bir dönem yaşıyor. Onu rahat bırakmalıyız. Belki şu an mutlu değil, ancak kısa zamanda kendine gelecektir. Ona destek olursak, basın olarak da biraz rahat bırakırsak, daha uzun yıllar Galatasaray"a hizmet verir. Sadece bir süre kendini şarj etmesi gerekiyor'' ifadesini kullandı.

"Yoğun bir dönem bekliyor" Çok yoğun bir döneme gireceklerini de sözlerine ekleyen Eric Gerets, “Sezona iyi başlamadık. Ancak devamını getirdik. Son iki karşılaşmada takımım elinden geleni yaptı ve çok iyi maçlar çıkardı. Çok kritik haftaya giriyoruz. Avrupa"da yolumuza devam etmemiz için, aynı performansı tekrar etmemiz şart. Futbolcularıma güveniyorum. Teknik heyet ve takım olarak hazırız. Umarım Şampiyonlar Ligi"ne de kalırız, en önemlisi de camiamızla ve taraftarlarımızla iyi bir sezon geçiririz'' görüşünü dile getirdi.