BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.455,68
HABER /  POLİTİKA

Gülden 7 adımlık plana onay

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Lübnan Başbakanı Sinyora'nın planına destek verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''Türkiye'nin Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'nın 7 adımlık planını desteklediğini, kalıcı barış için en iyi yolun bu olduğuna inandıklarını'' söyledi.

Günübirlik ziyarette bulunduğu Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ilk olarak Lübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Salluk ile bir araya gelen Gül, görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu. Gül, Türkiye'nin geçen bir ay içinde Lübnan'da olanları hükümet olarak ve halk olarak büyük kaygıyla takip ettiklerini ve ilk günden itibaren ateşkes sağlanması, akan kanın ve gözyaşının durdurulması için büyük gayret içinde olduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kendisinin, yaptıkları açıklamalarla, Türkiye'nin Lübnan'a yönelik saldırıların bir an önce durdurulması isteğini ortaya koyduklarını ifade eden Gül, bu konuda büyük bir diplomatik mücadelenin de verildiğini kaydetti. Geç de olsa BM'nin Lübnan'la ilgili kararının çıkmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Gül, bu kararın çıkması için Lübnan hükümetinin ne kadar aktif olduğunu, görüşlerinin karara yansıtılması için ne kadar uğraştığını yakinen bildiklerini söyledi.

Gül, ''Biz Sayın Başbakan Fuad Sinyora'nın 7 adımlık planını kuvvetli biçimde destekliyoruz ve kalıcı bir barışa gedecek en iyi yolun da o olduğunu görüyoruz'' diye konuştu. Türkiye'nin savaş süresi içinde Lübnan'a insani yardımda bulunduğunu ve bunu sürdüreceğini kaydeden Gül, Türk hükümeti ve Türk halkının Lübnan'ın tamir ve imar edilmesi, yakılan yıkılan yerlerin eski haline getirilmesi ve insanların acılarının dindirilmesi için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Gül'ün gün içinde, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin oğlu Saad Hariri ve Başbakan Sinyora ile görüşmesi bekleniyor.