BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.491,37
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Başkanı'ndan bir ilk!

İlk defa bir Genelkurmay Başkanı 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, mesajında, "İlanının 90. yıl dönümünü kutladığımız bugünlerde, Cumhuriyetimizin "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller"ini yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun" dedi. Genelkurmay Başkanlığı, önceki yıllarda öğretmenler günü için sadece afiş yayımlamayı tercih ediyordu.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden "Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı" başlığıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

"BÜYÜK SORUMLULUK TAŞIMAKTASINIZ"

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 100'üncü doğum yıl dönümü olan 1981 yılından bu yana, kendisine "Başöğretmen" unvanının verildiği 24 Kasım günü, ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. İlanının 90'ıncı yıl dönümünü kutladığımız bugünlerde, Cumhuriyetimizin "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller"ini yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun. Zihin Dünyamızın Mimarları Değerli Öğretmenlerimiz, sizler, ülkenin yarınlarına adanmışlığın, sevginin, fedakarlığın ve hoşgörünün mümtaz birer timsali olarak, istikbalimizin teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlamak ve ifa edecekleri görevler ile Silahlı Kuvvetlerimizin gelecekteki başarısında rol oynayacak öğrencileri yetiştirmek gibi büyük ve ağır bir sorumluluğu taşımaktasınız.

"TOPLUMDAKİ HASTALIĞI GÖRMEK İÇİN..."

İnsana ve eğitime yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğu anlayışıyla öğrencilerinizi; Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini özümsemiş, milli ve kültürel değerlerimizle evrensel ahlaki değerleri kişiliğinin bir parçası haline getirmiş, insan haklarına ve hukuka saygılı, cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine içtenlikle bağlı, vatan, millet, bayrak ve meslek sevgisiyle, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla dopdolu, bilimsel, fiziksel ve ruhsal anlamda donanmış gençler olarak yetiştirmek için büyük bir gayret içinde olduğunuzu memnuniyetle müşahade ediyorum. Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Memleketi, milleti kurtarmak isteyenler için, vatanseverlik, temiz yüreklilik, fedakarlık gerekli olan özelliklerdendir. Fakat bir toplumdaki hastalığı görmek, onu tedavi etmek, toplumu asrın gereklerine göre ilerletebilmek için bu özelliklerin yanında, ilim ve fen lazımdır. İlim ve fenle ilgili faaliyet merkezi ise mekteptir. Okul genç beyinlere, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete sevgiyi, şerefi ve bağımsızlığı öğretir" sözüyle çizdiği hedefler doğrultusunda yürüttüğünüz çalışmalarınızı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim, irade, özveri ve kararlılıkla sürdüreceğinize olan inancım tamdır. Bu vesileyle, başta Ebedi Başkomutanımız ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen öğretmenlerimizden ebediyete intikal edenleri rahmet, minnet ve şükranla anarken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, kendilerine başarı ve esenlikler dilerim."