BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  DÜNYA

Fatih Camii’nde R4bia eylemi

Rabia Platformu, Aksa Platformu, Özgür-Der, Biladi Şam Platformu ve Kudüs Dayanışması Derneği tarafından Fatih Camii’nde “Kudüs’ü ve Mescid-...

Abone ol

Rabia Platformu, Aksa Platformu, Özgür-Der, Biladi Şam Platformu ve Kudüs Dayanışması Derneği tarafından Fatih Camii’nde “Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Kurtarma Cuması” eylemi yapıldı.
Rabia katliamının 100. gününde, Fatih Camii’nde gerçekleştirilen eyleme dernek başkanları, yöneticileri ve temsileri ile yaklaşık 500 kişi katıldı. Grup ilk olarak Sisi, Esad ve İsrail aleyhine sloganlar atarak cami kapısına kadar yürüdü. Ardından Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kurbanoğlu, Kudüs Dayanışması Derneği Başkanı Münir Ebu El Hice, Mısır eski Vakıflar Bakan Yardımcısı Kemal Abdüssetar, Kudüs Komitesi Başkanı Ahmet El Ömeri tarafından basın açıklamaları yapıldı.
Yapılan açıklamada, “Mısır’dan Filistin’e, Suriye’den Mısır’a dünyanın her neresinde olursa olsun, akan her damla kan bizim kalplerimizi başka türlü kanatmaktadır. Fakat kalbimizi kanatan ve içimize akan her damla kan, bizim içimizde umut yeşertmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Ardından Filistin İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah’ın mektubu okundu. Daha sonra eylem, Suriye Alimler Birliği Koordinatörü Başkanı Şükrü Ebu Hair tarafından yapılan duayla sona erdi.
(İHA)