BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.385,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gece yapılan jimnastik yarışmasına tepki

15 yaşaltı Türkiye Ritmik Jimnastik Yarışması'nın üç günden iki güne indirilmesi yarışmanın gece saatlerine uzamasına neden oldu.

Abone ol

İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 15 yaşaltı Türkiye Ritmik Jimnastik Yarışması'nın iki güne sığdırılması ve gece geç saatlere kadar sürmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yarışmanın daha önce 3 gün süreceğinin açıklandığını fakat daha sonra 2 güne düşürüldüğünü belirten veliler, "Türkiye Jimnastik Federasyonu hakemlere daha fazla harcırah, otel parası vermemek için yarışmayı iki güne indirdi. Bu yüzden süre yetersiz kalınca yarışma gece saatlerine kadar sürüyor.

Sıralarını bekleyen çocuklarımız perişan durumda" diye tepki gösterdi. Türkiye Jimnastik Federasyonu'ndan şikayetçi olacaklarını söyleyen vatandaşlar ortalama 200 jimnastikçinin bulunduğu yarışmanın iki gün içinde sonuçlanmasının imkansız olacağını ifade etti.

Bir veli, ortalama bir çocuğa 10 dakika bir süre gittiğini belirterek şunları söyledi: "200 kişiye 48 saatin yetmesi çok zor. Federasyonun bunu düşünmesi lazımdı. Çocuklarımız sıralarını beklerken yarışmadan yoruluyorlar. Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel ve heyeti açılışa geç geldi. Hangi başkan düzenlediği yarışmanın açılışına geç gelir?"