BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,53
ALTIN 2.381,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

PKK Hatayda maden ocağına saldırdı

Antakya merkeze bağlı Kisecik köyü kırsalında faaliyet gösteren maden ocağına PKK'lı teröristler saldırdı.

Abone ol

Çıkan çatışmada 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi ağır yaralandı. Güvenlik görevlileriyle PKK'lı teröristler arasındaki çatışmada, 1 terörist de ölü ele geçirildi.

Olay, saat 20.00 sıralarında Antakya merkeze bağlı Kisecik köyündeki Akkök Madencilik Şirketine ait bir maden ocağında meydana geldi. Maden ocağında çalışan 32 işçi yemek yediği sırada, 7-8 kişilik bir PKK terör örgütü grubu önce roketatarla ateş açtı, ardından uzun namlulu silahlarla şantiyeye saldırdı.

Maden ocağının güvenliğini sağlayan dört özel güvenlik görevlisi ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Yarım saat süren çatışmada güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay (26) olay yerinde hayatını kaybederken, evli ve 1 çocuk babası Sabri Pekmez (28) ile Hüseyin Saraç (28) da yaralandı. Pekmez, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Güvenlik görevlilerinin yakınları hastaneye akın etti. Çıkan çatışmada 1 terörist de ölü ele geçirildi.


Şehit Mustafa Dolumay'ın cenazesi Antakya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Enis Yavuz Yıldırım ve Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Vedat Çolak da olayla ilgili soruşturmayı başlattı.

Olayla ilgili açıklama yapan Vali Lekesiz, "Maden ocağında çalışan 32 işçi yemek yediği sırada bölücü terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açılmış, ilk açılan ateş sırasında bir güvenlik görevlisi şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır. Olayla ilgili operasyon başlatıldı" dedi.
Güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.