BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  EKONOMİ

Türk-İş işgalci işçilere fena kızdı

Türk-İş, son dönemde bölge binalarının işgali nedeniyle çok sert eleştiriler getirdi, tüm teşkilatını uyaran bir genelge yayınladı.

Abone ol

Türk-İş, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlıkları, bölge ve il temsilcilikleri ile şube başkanlıklarına bir genelge yolladı.

"Türk-İş bölge binalarını işgal edenlerle, 1 Mayıs Taksim Kürsüsü'ne saldıranlar aynı kişilerdir" denilen açıklamada bu kişilere karşı duyarlı olunması istendi.

Son günlerde Türk-İş bölge binalarında yaşanan işgallere değinilen genelgede, şunlar kaydedildi:

''Türk-İş, bölge binalarına yapılan işgal ve işgal girişimleri ile Türk-İş Genel Merkezi önüne kendini zincirleme ve gece yarısı Türk-İş Genel Merkezi'nin kapısına dayanma girişimlerinin, 'bir gece ansızın gelebilirim' yaklaşımlarının, tıpkı 1 Mayıs Taksim kürsüsüne yapılan saldırı gibi emek mücadelesine hiçbir katkısı olmadığını, aksine zarar verdiğini düşünmekte, bu tür saldırgan girişimlerin 'hak arama eylemleri' çerçevesinde değerlendirilmesini mümkün görmemektedir.

Nitekim, 1 Mayıs Taksim kutlamalarını gerçekleştiren Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 9 Mayıs 2010'da yapılan ortak açıklamada, Taksim Kürsüsü'ne yapılan saldırı ve işgal kınanmış, bu tür yaklaşımların 'teşhir ve tecrit edilmeleri gerektiğine' işaret edilmiştir.

SENDİKAL DİSİPLİNE AYKIRI

Türk-İş bölge binalarını işgal edenlerle, 1 Mayıs Taksim Kürsüsü'ne saldıranlar aynı kişilerdir. Bu kişiler emek hareketi içinde teşhir olmuşlardır ve tecrit olmaları da yakındır.

Türk-İş topluluğu, kültür ve geleneğine uymayan hukuk dışı, demokrasi dışı ve sendikal disipline aykırı faaliyetlere karşı duyarlılığını korumalı, disiplinini ve demokratik tavrını kaybetmemelidir. Sendikalarımız yönetim kurulu kararları olmadan şubeleri veya üyeleri tarafından Türk-İş tüzel kişiliğini yıpratmaya yönelik provokatif eylemlere imkan vermemeli, asıl amaçlarını gizleyerek işçilere destek veriyor gibi görünen gruplara karşı duyarlılıklarını her zamankinden üst düzeye çıkarmalıdır.''

Genelgede, 26 Mayıs eylemine katkıda bulunan sendikalara ve üyelerine teşekkür edildi.