BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu görüntü acıları ikiye katladı!

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Muhammet Özbek'in yaşadığı evi ve ailesini görenlerin acısı ikiye katlandı.

Abone ol

Şırnak'ta, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Denizlili Piyade Komando Er Muhammet Özbek'in ailesinin vatan sevgisinden başka hiçbir şeyi olmadığı görüldü.

Dün sabah Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde teröristlerin açtığı ateş sonucu bir uzman çavuş ve bir geçici köy korucusu ile birlikte şehit düşen 1989/4 tertip Piyade Komando Er Muhammet Özbek'in yaşadığı evi ve ailesini görenlerin acısı ikiye katlandı.

MADDİ DURUMLARI İYİ DEĞİL

Denizli merkeze en uzak köylerden biri olan Çameli İlçesi Kirazlıyayla köyündeki şehidin evinin yolu bile yok. Şehit haberini aldıktan sonra köye gidenler uzun süre yolu bile olmayan eve ulaşmak için yürümek zorunda kaldı. Şehidin evine otla kaplı arazinin içinden yürüdükten sonra ulaşılabildi.

Maddi durumu iyi olmayan ailenin durumu ise yürek burktu. Eşi ve altı çocuğuyla sıvasız evde yaşayan, inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan baba Ramazan Özbek de acı haberi çalıştığı inşaatta aldı.

Zor yaşama şartlarına rağmen içindeki vatan sevgisinden hiçbir şey kaybetmeyen anne Halime Erbay, oğlunun şehit olduğu haberini alır almaz 'Vatan sağolsun vatan sağolsun. Lanet olsun teröristlere' dedi.

Oğlunun en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine ulaşmasının gururunu yaşayan ancak evladını kaybetmenin de acısını yaşayan anne Halime Erbay, taziyeye gelen komşuları ile birlikte uzun süre Türk Bayrağı'nın altında oturdu.

Kirazlıyayla köyünün ilk şehidi olan Muhammet Özbek'in kardeşlerinin durumu da görenleri çok üzdü. Ayakkabıları giyilemiyecek kadar kötü, pantalonu yırtık olan bir kardeşi, ağabeyinin acısını yaşarken kendisinin görüntülendiğini görünce evin önünden uzaklaştı.