BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.504,93
HABER /  GÜNCEL

Babasının bastığı taş komaya soktu!

Antalya'da görünmez kaza! Babasının bastığı taş Zaliya'nın kafasına düştü. 10 gündür komada!...

Abone ol

Dünyaca ünlü Rus dağcı tırmanışa geçti, babasını izleyen 5 yaşındaki kızı Zaliya'nın kafasına kopan kaya parçası düştü. Zaliya 10 gündür yaşam savaşı veriyor

Başına kaya parçası düşen minik dağcı Zaliya Rakhmetov (5), yoğun bakımda hayata tutunmaya çalışıyor.

Dünyaca ünlü Tatar asıllı Rus dağcı Salavat Rakhmetov (43), eşi Gyuzel ve kızı Zaliya ile 20 Mayıs'ta tırmanış için Geyikbayır mevkiine gitti. Zaliya, kayalıkların altında oynarken babası tırmanışa geçti. 20 metre tırmandığında, kopan bir kaya parçası aşağıdaki küçük kızın başına düştü. Kanlar içinde kalan Zaliya, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tutulan Zaliya'nın hayati tehlikesi sürüyor.

ANNE-BABA ŞOKTA

Bir an olsun hastaneden ayrılmayan anne Gyuzel Rakhmetov, 4 yıldır Türkiye'ye geldiklerini, iki yıldır eşinin Geyikbayır'da tırmanış yaptığını söyledi. 26 yıldır dünyanın birçok ülkesindeki dağlara tırmandığını belirten baba Salavat Rakhmetov ise 'Eşim ve kızımla birlikte bir gün önce de aynı yerde kaya tırmanışı yaptık. 26 yıldır dünyanın her yerini gezdim. İlk kez başıma böyle bir şey geliyor. Kızım bazen bana eşlik eder beraber 10 metre tırmanırdık. Olayın yaşandığı gün ise kızımla eşim beni aşağıda beklerken tırmanışa başladım. 20 metreye kadar ulaşmıştım ki, kızımın üzerine kaya parçası düştü' dedi.