BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adanada bozuk gıda operasyonu

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sırasında bir iş yerindeki son kullanma tarihi geçmiş bozuk gıdalara el konuldu

Abone ol

Adana'da, Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sırasında bir iş yerindeki son kullanma tarihi geçmiş bozuk gıdalara el konuldu. Yeşilevler Mahallesi’nde bulunan iş yerinin sahibi hakkında yasal işlem yapıldı.

Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin iş yerlerine yönelik rutin denetimleri sırasında bir iş yerinden ele geçirdiği çeşitli markalarda 50 koli şalgam, 25 koli limon suyu, 100 kutu sakız, 30 paket bisküvi, 50 paket baharat, 5’er kilogramlık 5 teneke zeytinyağı, 150 paket kahve, 10 koli ketçap ve mayonez ile 10 koli kireç sökücüye el konuldu.

Bozuk ve günü geçmiş gıda maddelerini bulunduran iş yeri hakkında Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yasal işlem başlatıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, zabıta ekiplerinin gıda denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın tüketimine sunulan gıdaların raf ömrünün dolmamış olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Satışa sunulan gıda maddelerinin gerekli hijyen ve yasal zorunlulukları taşımasına büyük özen gösteriyoruz.

Son kullanma tarihi geçen gıdaların ve meşrubatların başta okul önlerinde geleceğimiz olan çocuklarımıza satılmaması için gereken her türlü önemleri alıyoruz. Vatandaşlarımız Zabıta Müdürlüğümüzün 432 43 74 numaralı telefonuna bu konudaki her türlü şikayetlerini 24 saat boyunca iletebilirler” dedi.