BIST 10.178
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.441,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sidede reklam panoları kaldırıldı

Side Belediyesi tarafndan görüntü kirliliğine neden olan ve tarihi yapıların görülmesini engelleyen ilan ve tabelalar kaldırıldı.

Abone ol

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Side Belediye Başkanı Kadir Uçar, tabelaları kaldırarak ahşap ve cumbalı taş evlerin gün yüzüne çıkmasını sağladıklarını söyledi.

Sanayi çarşısı gibi kepenk kullanımının turistik bir kente yakışmadığını söyleyen Uçar, bu nedenle kepenk, tente, tabela ve ilanları kaldırdıklarını anlattı.

Side'de eski Roma ve Bizans yapıtlarının yanı sıra, Giritli göçmenlere ait, Osmanlı çizgilerini de yansıtan ahşap cumbalı, taş evlerinin bulunduğunu söyleyen Uçar, "Side Antik Kenti Anadolu'nun en eski yerleşimlerinden biridir. 1876 yılında Girit'ten göç edenler için yaptırılan Selimiye Köyü'nde bulunan ve Osmanlı çizgilerini taşıyan evler, Side'nin tarihi zenginlikleri arasında yer alıyor. Yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile bu değerleri ortaya çıkarıyoruz." dedi

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk olarak Side Antik Kent'in etrafından bulunan kaçak yapıları yıktıklarını söyleyen Uçar, "Kaçak yapıları yıktıktan sonra 96 Selimiye evini restore ederek gün yüzüne çıkardık. Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sivil mimariyi korumada örnek aldığımız yer, Antalya-Kaleiçi düzenlemesidir" dedi.