BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,97
ALTIN 2.449,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Harfiyat katlı otopark girişini çökertti

Bursa'da, Doğanbey kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında açılan derin temel çukuru, şehrin en merkezi katlı otoparkını devre dışı bıraktı.

Abone ol

Bölgede 20 katlı bir blok inşaası için 15 metre derinlikte temel kazan müteahhit firmanın dikkatsizliği yüzünden Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı'nın girişi çöktü.

Araçların giriş yaptığı nokta çökünce otopark kapatıldı, bölgedeki esnaf 15 gündür araçlarını park edecek yer bulamıyor. Bölge esnafı, müteahhitlerin mağduriyeti gidermek için 15 gündür hiçbir çalışma yapmamasını saygısızlık olarak değerlendiriyor.

Mülk sahibi olan Büyükşehir Belediyesi'nin bu meseleye bir an evvel müdahele ederek mağduriyetin giderilmesini isteyen otopark kullunacıları, "Bu çalışmayı bugüne kadar müteahhidin yaparak tesisi hizmete almasını bekledik. Ancak kimsenin umurunda değil. Otoparkı kapattılar. 15 gündür araç bırakacak yer bulamıyoruz. Müteahhit çöken yeri düzeltmiyorsa mal sahibi olan belediye bu çalışmayı yapar, bedelini müteahhitten alır ve bir an önce de buradaki mağduriyet biter. Büyükşehir yetkililerini göreve çağırıyoruz" dediler.