BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.431,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Suikast ihbarına rekor ceza

Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’a suikast düzenleyeceğini iddia eden ihbarcı hakkında rekor ceza talebinde bulunuldu.

Abone ol

Mustafa Sarıgül'ün Deniz Baykal’ı dizlerinden vurduracağını iddia eden ihbar e-malini gönderen Kahraman Şeref Kasap hakkında, “iftira, suç uydurma, halk arasında korku ve panik yaratmak, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek” suçlarından 42 yıldan 125 yıla kadar hapsi talep edildi.

‘Baykal’a suikast iddiası’yla ilgili soruşturmanın Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamesi tamamlandı. Vatan gazetesinin haberine göre şüphelinin babası ile Mithat Yılmaz arasında eski bir alacak verecek meselesi olduğu ifade edilen iddianamede, çok çarpıcı suçlamalarda bulunuldu:

“Çok iyi bilgisayar kullanan şüpheli, başkalarının şifrelerini kullanarak Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mithat Yılmaz ve arkadaşlarıyla ilgili kararları adalet.gov.tr sitesinden indirdi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Belediye Başkan Yardımcıları Osman Şevket Aslan ve Ayhan Kızılöz’ü hayali olarak mizansenini hazırladığı çeteye dahil etti ve suç uydurdu. Şüpheli bu şekilde 13 müştekinin hakkında yasal işlem, evlerinde aramalar yapılmasına ve gözetimde kalmalarına sebebiyet vermek suretiyle 13 kez iftira suçunu işledi. Şüpheli daha önceden tanıdığı 3 kişinin e-mail, internet ve telefon numaralarını kullanarak bilişim sistemine izinsiz ve hukuka aykırı olarak girdi. Yaklaşık 25 gün süreyleTürkiye’de yaşayan halk arasında korku ve panik yaratmak suretiyle insanları tehdit altında bulundurdu.”

‘SARIGÜL BAYKAL’I VURDURACAK’ DEMİŞTİ

Sahtekar ihbarcı Kahraman Şeref Kasap, 15 Nisan 2010’da İstanbul Emniyeti’ne yolladığı ihbar e-mailinde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Mithat Yılmaz’a CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı her iki dizinden vurması için talimat verdiği iddia ediliyordu. Bu iş için de belediye kasasından Mithat Yılmaz’a 300 bin dolar avans verildiği, işin bitirilmesi karşılığından 450 bin dolar daha verilmek üzere anlaşıldığı yönünde iddialar bulunduğu öne sürülüyordu.