BIST 10.323
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kuşadası Belediyesi olay büfeyi yıktı

Kuşadası’nda yıllardır tartışma konusu olan sahil bandı üzerindeki olay büfe yıkıldı.

Abone ol

Kış sezonundan beri mahkemeler tarafından verilen yıkım kararlarını uygulayan belediye ekipleri, son olarak yıllardır tartışma konusu olan Banyolar Plajı’ndaki olay büfeyi ve eklentilerini de yıktı.

Kuşadası Belediyesi, ilçe genelindeki olumsuzlukları belirli bir program çerçevesinde gidermeye, özellikle kıyı bandı üzerindeki izinsiz yapı ve iskelelerin yıkımına devam ediyor. İmara aykırı olarak imal edilen yapıları yıkarak yasaları uygulayan Kuşadası Belediyesi, bir yandan da söz konusu yapıların oluşturduğu görüntü kirliliklerini de ortadan kaldırıyor.

Bu kapsamda ilçe genelinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde bu kez, sahil bandı üzerindeki Banyolar Plajı bitişiğinde 2001 yılında ruhsatsız olarak imara aykırı şekilde imal edilen büfe ve eklentilerin yıkılmasını sağladı. Sahil bandı üzerindeki kaçak yapıldığı için vatandaşların ve esnafın şikayetine yol açan, ancak geçmiş dönem belediye yönetimi tarafından mahkeme kararlarına rağmen bir türlü yıkılmayan ve bir çok tartışma yaratan kaçak büfenin ve eklentilerinin yıkılması için büfe sahibine verilen süre içerisinde yıkılmaması üzerine, yıkım işlemi Belediye tarafından gerçekleştirildi.

Göreve geldiklerini andan itibaren Kuşadası’nda yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, her zaman öncelikle uzlaşmacı belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını belirterek, “Kuşadası’nı hak ettiği noktaya getirmek amacıyla tüm olumsuzlukları gidermek için çalışıyoruz. Özellikle imar konusunda çok titiz davranıyoruz. Turizm kenti olan ilçemizde tüm olumsuzlukların üstüne kararlılıkla gidiyoruz. Önceki dönemlerde imara aykırı olarak gelişi güzel yapılmış yapı ve iskelelerin yıkılmasını ilgilileriyle görüşerek sağlamıştık.

Uzlaşma yoluyla yıkım yapanlara teşekkür ediyorum. Verilen süre içerisinde yasadışı yapılar ve iskeleler ilgilileri tarafından yıkılmadığında ise belediye olarak biz yıkıyoruz. Şehir merkezinde sahil bandı üzerindeki büfe yıllarca vatandaşlarımızdan ve esnafımızdan büyük tepki almasına ve mahkeme kararı bulunmasına rağmen yıkımı geçmiş belediye yönetimi tarafından yapılmamıştı.

Mahkeme kararının kesinleşmesinin ardından verdiğimiz süre içerisinde büfeyi yapan şahıslar yıkımı yapmadı. Biz de belediye ekiplerimizi gönderip yıllardır tartışma konusu olan söz konusu izinsiz büfe ve eklentilerini yıktık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri söylediğim gibi imar konusunda Belediyemizden yasal izinler alınmadan hiçbir iş yapmayın. Kimsenin bu konuda mağdur olmasını arzu etmeyiz” dedi.