BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.505,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakkalları kurtaracak sihirli proje

Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, mal alım birliği projesiyle bakkal amcanın büyük marketlerle mücadele edeceğini söyledi.

Abone ol

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Örnek Toplantı Salonu'nda yapılan genişletilmiş bölge toplantısında konuşan Örs, bakkallar için sihirli bir projeye başlayacaklarını açıkladı. ''Mal alım birliği'' projesiyle marketlere karşı güçleneceklerini kaydeden Örs, daha fazla ezilmeden bu projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

''Bu zamanda satarken değil alırken kazanılıyor" diyen Örs, "Bir malı büyük marketlerin aldığı fiyata bakkallar kesinlikle alamıyor. Biz onlardan çok daha pahalıya aldığımız için mecburen pahalı satıyoruz. Normal olarak vatandaş büyük marketlerden alışveriş ediyor'' dedi.

Örs, ''mal alım birliği'' projesiyle artık bakkaların da ucuz mal alabileceğini anlattı. Bursa'da büyük market sayısının 200, bakkal sayısının ise sadece şehir merkezinde 3381 olduğuna dikkati çeken Başkan Örs, aslında bakkalların çok büyük bir güce sahip olduklarını iletti. Bu büyük gücü kullanmak için birlik olmak gerektiğine işaret eden Örs, oda olarak kuracakları kooperatifle ürünleri çok daha ucuza alıp büyük marketlerle rekabet gücüne kavuşacaklarını söyledi.

Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, ''Bizler varken büyük marketler yoktu. Büyük marketler çoğaldıktan sonra bitme noktasına gelen bakkallar ayakta kalmak için vizyonlarını değiştirmelidirler. Raf gibi bütün donanımlarımız yenileyerek müşterilerimize daha hijyenik şartlarda hizmet vermeliyiz. Aynı zamanda barkot sistemine geçerek insanların akıllarına gelebilecek güvensizlik duygusunu da teknolojiyi kullanarak yok etmeliyiz'' şeklinde konuştu.

Bakkallar Odası olarak üyelerine her konuda yardıma hazır olduklarını söyleyen Örs, bir şirketle yaptıkları anlaşma sayesinde bin 300 lira karşılığında bakkalların barkot sistemine geçilebileceğini söyledi. Bütün bakkallara portör muayenesi yapılacağını söyleyen Örs ''Dün sinekli bakkal, bugün bakkal amca, ama ileride iş adamı olarak anılacağız'' dedi