BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.385,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sağlık-Sen üye sayısını artırıyor

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Zonguldak’ta üye sayılarının bin 565 olduğunu belirtti.

Abone ol

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Zonguldak’ta üye sayılarının bin 565 olduğunu belirtti. Kara, sendikalarının Zonguldak’ta tescillendiğini belirtti.

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Zonguldak’ta sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personelinin kendi sendikalarını tercih ettiğini söyledi. Sendikaların üye sayılarının belirlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucu Sağlık-Sen’in üye sayısını arttırdığını ifade eden Mehmet Ali Kara, “Sendikamız üye sayısını arttırarak bin 565 üye ile yine birinci, en yakın rakibimizi ise 899 üye sayısı ile açık farkla geride bırakarak Zonguldak’ta yetkili sendika olduğu tescillendi. Türkiye genelinde ise yetkimiz 103 bin üye sayısı ile perçinlendi. Yetkimizin tekrar tescillenmesi muhakkak sağlık camiamızın teveccühü, ancak hizmet sendikacılığı adına Sağlık-Sen olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Üyelerinin çalışma şartları konusunda önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Mehmet Ali Kara, “Üyelerimizden aldığımız destekle, ek ödemede aylık mahsuplaşma, çalışanların haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi, ayni yapılan giyim yardımlarının nakden ödenmesi, engelli yakını olan kamu çalışanlarına bir saat erken mesai ile nöbet ve gece vardiyasından muafiyet, 4/B sözleşmeli çalışanlarımızın becayişlerinde dönem şartının kalkması, toplu görüşme priminin tekrar ödenmesi başta olmak üzere önemli kazanımlar elde ettik” şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, sendikalarının gücünü üyesinden aldığını belirtirken sorumluluğunu bilen sosyal bir sendika olduğunu sözlerine ekledi.