BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gaziantep’teki Abdal aşiretinden 500 kişi CHP’den istifa etti

GAZİANTEP'teki Abdal aşireti üyesi 500 kişi, CHP’den istifa etti. Konu ile ilgili açıklama yapan grup sözcüsü Mahmut Karalar, seçimde 40 ilde kendilerinin 132 bağımsız milletvekili adayını destekleyeceklerini açıkladı.

Abone ol

Seçimlere kısa bir süre kala Gaziantep'teki Abdal aşireti üyesi 500 kişi CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Abdal aşireti üyeleri, kent merkezindeki Balıklı Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasında CHP’den yaklaşık 500 üyenin istifa ettiğini ve 40 ilden bağımsız milletvekili adayı çıkarma kararı aldıklarını duyurdu.

"Bazı partiler bizim toplantılarımıza geldiler ve aşiretimizi rencide ettiler"
Grup adına açıklama yapan Mahmut Karalar, “Abdal halkı ve aşiretlerimiz olarak buradayız ve varlığımızı beyan ettik. Ne yazık ki bizler bu toplumda yok görüldük. Bazı siyasi partiler bizim toplantılarımıza geldiler ve aşiretimizi rencide ettiler. Bizleri burada yok gördüler. Bizler sanki bu ülkenin yaşayan devletin ölü çocukları gibiyiz. Burada ki amaç aşiretlerimizin çoğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlı. Şu an 500’ün üzerinde kişi CHP'den istifa edip kendi partimiz olan Doğuş Partisi'ne katıldı. Aşiretimize bağlı 40 ilde 132 milletvekili adayı çıkartma kararı aldık. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ya da diğer Cumhurbaşkanı adaylarına oy kullanılmayacak. Bizler hep seçen insan olduk, seçilen olmadık” diye konuştu.

İbo Aşireti Başkanı Abuzer Çınar, “Aşiret olarak bizler bütün partilerden desteğimizi çektik. Sadece Doğuş Partisine katılıyoruz” dedi.
81 İl Davulcular ve Aşiretler Dernek Başkan Yardımcısı Neşet Çağlar ise “Şimdiye kadar hep Cumhuriyet Halk Partisi'ni destekledik ve bizi görmediler. Şuan halen oyunuzu aldık diye söylüyorlar ama nasıl alıyorsunuz. Dışarıdan destekleyin, artık dışardan desteklemek yok. Bundan sonra CHP’den çekilip, kendi bağımsız adaylarımıza ve kendi partimiz Doğuş Partisi'ne desteklerimizi veriyoruz” şeklinde konuştu.