BIST 10.078
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,45
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep şehidini böyle uğurladı

Yine gözyaşı yine Kürtçe ağıtlar! Şehit düşen Uzman Çavuş Halil Tuğ, bugün gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Abone ol

Gaziantep'teki 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında el bombasının patlaması sonucu şehit olan piyade uzman çavuş Halil Tuğ'un cenazesi Adıyaman'da toprağa verildi.

Adıyaman Valiliği'nin önünde düzenlenen törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Törenden önce, şehit piyade uzman çavuş Halil Tuğ'un (39) annesi Hamsiye, babası Abuzer, eşi Emine ile çocukları Yavuz (13) ve Arzu (15) tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Anne Hamsiye Tuğ'un yaşadığı acının etkisiyle sadece çoraplarla törene katıldığını fark eden yakınları, terlik giydirdi.

Hamsiye Tuğ, Kürtçe ağıt yaktı, askerlere sarılarak gözyaşı döktü.

Tuğgeneral Karakuş, şehit Tuğ'un annesi, babası, eşi ve çocukları ile diğer yakınlarına tek tek sarılarak başsağlığı diledi. Halil Tuğ'un öz geçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Vali Sodan, törende yaptığı konuşmada, "Şehidimizi bugün acıyla uğurluyoruz.

Adıyaman halkının acısı büyük. Hepimizin başı sağ olsun. Aziz şehidimiz kutsal görevini yaparken hayatını kaybetmiştir. Şehidimizin ailesine Allah sabır versin. Şehitlik büyük bir rütbe, Allah katında şerefli bir ölümdür" dedi.

Jandarma Komutanı Salık da Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitler ve gaziler sayesinde yüceldiğini, milletin onların kahramanlıkları ve fedakarlıkları sayesinde huzur ve barış içinde yaşadığını söyledi.

Salık, "Ulvi bir amaç uğruna şehadet mertebesine eren korkusuz evladınızı kara toprağa değil milletimizin kadirbilir hamiyetli bağrına vermenin tesellisi ve onlara sahip olmanın gururu ile siz geride kalan akrabalarına, dostlarına başsağlığı diliyor, böyle evlatlara sahip olduğunuz için sizleri bütün Türk milleti adına saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Törenin ardından 5. Zırhlı Tugay Komutanlığının askeri bandosu eşliğinde omuzlarda taşınan Halil Tuğ'un naaşı, cenaze aracıyla Ulu Cami'ye getirildi.

İl Müftüsü Emin Avcı'nın cenaze namazı kıldırmasının ardından cenaze, Adıyaman Belediyesi Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından, tabuta sarılı Türk bayrağı şehidin ailesine teslim edildi, saygı atışı yapıldı.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığında, elinde el bombası patlayan piyade uzman çavuş Halil Tuğ (39) ile astsubay Erhan Demir (28) yaralanmıştı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan yaralılardan Halil Tuğ, burada hayatını kaybetmişti.