BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Güzel kokmak Türkler için önemsiz

Türkiye'de kişi başı yıllık deodorant harcaması 1 avro iken bu rakam İngiltere'de 11, Arjantin'de ise 8 avro olarak gerçekleşti.

Abone ol

Yıllık deodorant masrafımız kişi başı sadece 1 Euro! İngilizler 11 kat daha güzel kokuyor. Unilever Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, düzenlenen basın toplantısında, dünyadaki ve Türkiye'deki deodorant tüketim alışkanlıkları ve Unilever markası Rexona'nın deodorant kategorisindeki 2010 yılı hedeflerini paylaştı. Türkiye'de de 100 aileden 33'ünde deodorant kullanımı olduğunu, deodorantın ihtiyaç değil lüks olarak algılandığını anlatan Uzun, İngiltere'de yılda kişi başı deodorant harcamasının 11 avro, Arjantin'de 8 avro, Türkiye'de ise 1 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Uzun, bir soru üzerine Türkiye kişisel bakım pazarının 2,5 milyar lira olduğunu, bunun 147 milyon liralık bölümü deodorantların oluşturduğunu kaydetti.

KADINLARDA DEODORANT KULLANIMI DAHA YAYGIN

Postacılar, bir soru üzerine kadınlarda deodorant kullanımının erkeklere oranla daha yaygın olduğunu söyledi. Toplantıda verilen bilgiye göre Rexona, yürüteceği bilinçlendirme ve iletişim çalışmaları için işbirliğine girdiği Beren Saat ile kadınlara önemli mesajları ulaştırmayı hedefliyor. Kadınları, antiperspirant özellikli deodorant kullanmaya yöneltmeyi hedefleyen Rexona, hayata geçireceği Rexona kuruluk testi çalışması kapsamında, 2 milyonun üzerinde kadına sunacağı Rexona Kuruluk Testi kitleriyle, onlara deodorant kullanımının yarattığı farkı deneyimletecek.