BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.431,17
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kanadoğlu çaldı Demirel oynadı!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sabih Kanadoğlu'ndan bir adım öteye gitti: 367'yi bulsalar bile olmaz...

Abone ol

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasa paketine ilişkin olarak yaptığı açıklamadan siyaset kulisleri rotayı Süleyman Demirel'e çevirdi.

Önümüzdeki günlerde piyasaya sunulacak olan Eko Enerji Dergisi'ne konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hükümetin hazırladığı anayasa değişikliği hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

367'Yİ BULSALAR BİLE OLMAZ!


Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu'nun paket referandumdan geçse bile Anayasa Mahkemesi'nde iptal olur şeklindeki sözlerinden sonra bu tezlere bir başka açıdan destek Süleyman Demirel'den geldi.

Demirel'in görüşleri şu

KANADOĞLU NE DEMİŞTİ?

Sabih Kanadoğlu da çeşitli platformlarda yaptığı açıklamalarda Demirel'le aynı paralelde açıklamalar yapmış ve şunları söylemişti:


"Tabi hiç şüphe yok. Daha referanduma gidilmeden de Anayasa Mahkemesi'nin bunu sonuçlandırması bir görevdir. Çünkü öbür türlüsü 'yetiştiremedim, inceleyemedim' biçiminde kalırsa halk oylamasında da dediğiniz gibi bir sonuç çıkarsa, yani evet çıkarsa en büyük tehlike budur. İkincisi baskı da yapar mahkeme üzerinde.

DİNCİ DİKTA

Yasama sizde yargı sizde yargı da sizde. Ortaya çıkan manzara sadece diktadır. Eğer buna kendi ideolojik dinsel yapınızı, gücünüzü eklerseniz o zaman dinci bir dikta olur."

yönde: "Pakette değişiklikler de yapılsa, referandum da yapılsa hemen ertesi günden itibaren tartışılmaya başlayacak.  Hükümet 367'yi bulsa bile AKP Anayasası'ndan öteye gitmez. Maksat yargıyı işler hale getirmek değil yargıyı ele geçirmekse o zaman bu ithamlardan kurtulamazlar. Bu yasaya oy verenler vermeyenler de bölünecektir. Bu tartışmanın tükenmezliği  devam edecektir"


AK PARTİ'Yİ ÇILDIRTACAK İDDİA 

Star TV'den Murat Çelik'in Eko Enerji Dergisi'nden derlediği bilgilere göre Demirel tezlerine şöyle devam ediyor: TBMM'de aritmatik bakımından kafi sayınız varsa anayasada değişiklik yapabilirsiniz. Yalnız halkta genel kabul görmüyorsa bu değişiklik TC demokrasisin yerine anayasayı değişiklik yapanların yasası olur, AKP Anayasası olur.

BU DEVLETİ ELE GEÇİRMEK OLUR

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bu sözleri ise hükümetin sinir uçlarını oynatacağa benziyor. Demirel görüşlerine şöyle devam ediyor... Bence Türkiye ne yapıp etmeli yargı reformunu yapmalı ama bu değil.... Kavgalı olduğunuz yargıyla bunu yapamazsınız. Ama 'ben yargıyı elime geçireceğim' diyorsanız, 'devleti ele geçirmek için bir adım daha atıyorlar' sözlerine muhatap olursunuz...