BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gazeteci sordu Davutoğlu böyle kızdı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hollanda'da bir gazetecinin sorusuna fena halde kızdı.

Abone ol

Hollandalı gazetecinin 'Siz totaliter bir partiden gelen birisi olarak bunu nasıl karşılıyorsunuz?" diye sorunca toplantı salonunda soğuk rüzgarlar esti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal ile, Türkiye-Hollanda Konferansı dördüncü toplantısı kapsamında Dışişleri Bakanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmaların ardından iki bakan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hollandalı bir gazetecinin "Sayın Davutoğlu, aslında Hollanda'da koalisyonun azınlık partisinden gelen bir kişiyi ağırlıyorsunuz. Siz totaliter bir partiden gelen birisi olarak bunu nasıl karşılıyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltmesi üzerine Davutoğlu, milliyeti ve ideolojisi ne olursa olsun birisinin Türkiye'ye totaliter bir ülke demesi durumunda, mantıksız olduğu gerekçesiyle onun sorusuna cevap vermek istemediğini söyledi.

Davutoğlu, "Çünkü totaliter ne demek, terminoloji olarak. Bunu kullandığınız zaman ya Türkiye hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir ya da Türkiye'nin politik yapısı hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir. Dolayısıyla bu soruya cevap vermek istemiyorum. Cevap verme gereği duymuyorum. Avrupa entegrasyonu sürecinde ben başka bir siyasi grup veya parti hakkında yorum yapmak istemem" dedi.