BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.396,25
HABER /  GÜNCEL

Patlamanın bilançosu ağırlaşıyor

Ankara Ostim'de patlama meydana geldi

Abone ol

Ankara'nın sanayi bölgesi Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi'ndeki (OSTİM) bir fabrikada meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 7'e yükseldi. 1'i ağır 27 kişi ise yaralı. Olay yerinden gelen bilgilere göre, iki katı tamamen çöken fabrikanın enkazının altında da işçiler bulunuyor.

foto-fotograf-photo.jpg

Hibrolik üretim merkezi olarak faaliyet gösteren Mega Center'da incelemelerde bulunan yetkililer, 80 işçinin çalıştığı iş merkezinde yanlış bir uygulama sonucu meydana gelen patlama ile birlikte enkaz altından 2 kişinin sağ olarak çıkarıldığını, 5 kişinin de sağ olarak çıkarılmasına çalışıldığını belirttiler.

Patlama sonucu ağır hasar meydana gelen bina çevresinde tedbirler alınırken, kepçelerle arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Patlamadan hemen sonra süratle olay mahalline gönderilen sağlık ve sivil savunma ekipleri halen çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Valiliğinde oluşturulan kriz merkezi tarafından tüm gelişmeler takip ediliyor.

EMNİYET ŞERİDİ OLUŞTURULDU

Emniyet şeridiyle binanın etrafı sarılmış durumda. İçeriye kimsenin girmesine izin verilmiyor.

Arama kurtarma ekipleri beton yığınları altında kalmış olma ihtimali olan işçilere ulaşmaya çalışıyor. Çöken binanın etrafındaki araçlar da kullanılamaz hale geldi. Sivil savunma ekipleri büyük tüpleri enkaz altından çıkarmaya çalışıyorlar. Asıl yoğun çalışma binanın en alt katında sürüyor.

ATALAY OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, iş yerindeki patlamanın saat 11.00 dolayında meydana geldiğini ifade eden Atalay, ''Bunun teknik boyutları araştırılıyor, ama şimdi bizim için önemli olan patlama sonucu çok can kaybı olmasın, dileğimiz temennimiz ve çalışmamız bunun için. Maalesef şu ana kadar dört çalışanımız hayatını kaybetti'' dedi.

KAZAN DAİRESİNDE GAZ SIKIŞMASI

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'ndeki OSTİM Sanayi Bölgesi'nde bugün saat 11.00 sularında 22. Cadde'de bulunan Mega Center İş Merkezi içerisinde hidrolik makine üreten bir fabrika kazan dairesinde doğalgaz sıkışması ve oksijen tüpünden çıktığı sanıldığını söyledi.

ENKAZDAN BAŞKA BİRŞEY ÇIKMASIN!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçe, ise enkazda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Ümit edelim, dua edelim enkazın altından sağ çıksınlar. Oksijen ve normal tüp, İşçilerin yanlış bir uygulamadan dolayı patlama diğer tüplere sirayet etti. Tüpte olan bir patlama olarak gözüküyor. Binanın bir kısmı imalathane, sol tarafı ise bürolar kısmı. Binanın sağ tarafı tamamen çökmüş" dedi.

100 METRE İLERİDEKİ CAMİNİN CAMLARI KIRILDI

Ankara Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM)'nde sabah saat 11.00 sıralarında meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın şiddeti, çevreye verdiği zarar ile gözler önüne seriliyor. Binanın önündeki araçlara büyük zarar veren patlamanın etkisi, 100 metrelik bir alanı kapsadı.

Patlama noktasından metrelerce uzakta bulunan işyeri ve caminin camları kırıldı. Bu durum vatandaşları da şaşkına çevirdi. Kapalı olan bir özel tıp merkezinin bütün camları kırıldı. Tıp merkezinin bir aydır kapalı olması, patlama sırasında yaşanabilecek olası büyük bir felaketin de önüne geçti. Tıp merkezinin hemen yanında bulunan caminin de üst ve alt camları kırıldı.

Vatandaşlar, kırılan camları kendi imk'nlarıyla temizledi. Bu kadar uzaklıktaki bir yerin camlarının kırılmasının patlamanın şiddetini gösterdiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu duruma şaşırdıklarını ifade etti. Özel tıp merkezinin kırık camlarını temizleyen vatandaş ise merkezin normalde kapalı olduğunu belirterek, patlamayı duyunca geldiklerini ve bu durumla karşılaştıklarını ifade etti.