BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Müslüman Kardeşler'den çağrı

Mısır'ın en büyük muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler, ulusal birlik hükümeti kurulmasını istedi.

Abone ol

Müslüman Kardeşler örgütü El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile hükümetinin gitmesi gerektiğini belirterek "Bu rejimin devrilmesini ve tüm tarafların katılacağı bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını istiyoruz" dedi.

Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Essam El Erian da Reuters'a açıklamasında, rejim değişikliği istediklerini belirterek, "Bu rejimin meşruiyeti kalmadı, cumhurbaşkanıyla, yarımcısıyla, bakanlarıyla, partisiyle, parlamentosuyla. Bunu açıkça söylüyoruz. Bu rejimle müzakere etmeyi reddediyoruz, çünkü meşruiyetini kaybetmiş durumda" dedi. Bu arada, Mübarek yandaşlarının, ellerinde bıçaklar ve sopalarla Tahrir meydanına doğru ilerledikleri belirtiliyor. Kifaye (Yeter) hareketi, dün olanlardan sonra Mübarek'i devirmeye daha kararlı olduklarını bildirdi.

Hareketin bir sözcüsü El Cezire'ye açıklamasında, "Dün olan ve hala Tahrir meydanında süren olaylardan sonra Mübarek rejiminin hiçbir üyesiyle hiçbir müzakere olmayacaktır" dedi. Birçok gösterici Mübarek yanlıların protestoculara saldırmasından hükümeti sorumlu tutuyor. Muhalefet destekçileri, hükümet yanlısı tarafta bulunanların çoğuna yetkililer tarafından gösteri yapmaları için para ödendiğini ve askerler eşliğinde meydana girdiklerini söylüyorlar.

Bir Amerikalı yetkili de "Mübarek'e bağlı birileri bu çocukları, yıldırmak için protestocuların üzerine sürdü" dedi. Dünden bu yana devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının 5, yaralı sayısınınsa 836 olduğu belirtiliyor.