BIST 10.000
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.433,30
HABER /  SPOR

Galatasarayın vefası tarihe geçti

İki ay değil üç ay değil 5 ay değil, sakatlığı 3. yılına giriyor. Galatasaray'ın gösterdiği vefa örneği futbol tarihine geçti..

Abone ol

UEFA ve Süper Kupa zaferlerine imza atan teknik adam ve oyuncuların takımdan gönderilme şekli sebebiyle vefasızlıkla suçlanan G.Saray yönetimi, Linderoth konusunda isetam bir vefa örneği sergiliyor.

2 yıldır sakat olan İsveçli oyuncu, buna rağmen Sarı-Kırmızılı takıma demir attı.

Süper Kupa'yı kazanan Mircea Lucescu şampiyonluğun ardından Sarı-Kırmızılı takımdan gönderilirken, UEFA Kupası'nı kaldıran Fatih Terim'in ise takımdaki kötü gidiş sebebiyle lig bitmeden görevine son verilmişti.

Yine kaptan Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Ümit Davala, Okan Buruk, Hakan Ünsal gibi yıldızların Sarı-Kırmızılı takımdan gönderiliş şekli tartışma meydana getirmişti. Son olarak Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Ümit Karan'ın da bir çırpıda takımdan ayrılması Sarı-Kırmızılı yönetimin eleştirilmesine sebep olmuştu.

LİNDEROTH'A YILLIK 1 MİLYON EURO

Buna karşılık son 3 sezondur adeta sakatlıklarla boğuşan İsveçli futbolcu Linderoth'un hâlâ Sarı-Kırmızılı takımda barındırılması kafaları karıştırıyor. 2007-2008 sezonunda 3 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Linderoth'a yıllık da 1 milyon 750 bin Euro ödeniyor. Feldkamp döneminde Sarı-Kırmızılı takıma katılan İsveçli oyuncu, ortaya koyduğu başarılı performansla göz doldurmuştu.

3 SEZONDUR YOK

Ancak futbol kariyeri boyunca çok az sakatlanan tecrübeli futbolcunun Panionios ile oynanan UEFA Kupası grup eleme maçında şansı döndü. Bu maçtan sonra kalçasının kasık kısmındaki eklemde kemik problemi ortaya çıkan Linderoth, sezonu kapatmak zorunda kaldı. ABD'de ameliyat olan İsveçli oyuncu, bir daha eski sağlıklı günlerine dönemedi.

2007-2008 sezonunda ligde 7, Avrupa kupalarında 5, toplam 12 karşılaşmada 1025 dakika forma giyen Linderoth, 2008-09 sezonunda ligde 2, Avrupa kupalarında 1, toplam 3 maçta 199 dakika forma giydi. Bu sezon ise Tobol ve Netanya ile yapılan iç saha karşılaşmalarında forma giyen Linderoth'un ne zaman sahalara döneceği merak konusu oldu. (Zaman)