BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  GÜNCEL

Siyaset Meydanında olay sözler

Yaşları küçük ama sözleri büyük. Siyaset Meydanı'nda Kürt açılımını konuşan çocuklar büyüklerini solladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı sezona bomba gibi girdi. Kürt açılımı bu kez çocuklar konuştu ama havada uçuşan laflar çok daha büyüktü

PKK ve Öcalan'ı savunanlarla karşıt görüştekiler canlı yayında kapıştı. PKK'yı Kürtler'den ayıranlarla bir tutanlar karşı karşıya geldi..

Programa Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin, Edirne, Rize, İzmir Trabzon'dan katılan ve yaşları 10-17 arasında değişen çocuklar zaman zaman şakalaştı.

Büyüklerin bile cesaret edip söyleyemediği "aykırı fikirleri" çocuklar dile getirdi. Ancak programın bir bölümünde tansiyon tam anlamıyla tavan yaptı..

Çocukların tehlikeli diyaloğları

[PAGE]

"Kürtler aslında Türk"

Bir çocuk "Ben Boşnak'ım ama üst kimliğim Türk'tür" diye başladı söze. Diğeri destekledi: Türkiye'de yaşayan herkes Türkçe öğrenmek zorundadır

Bir başka çocuk Kürtlerin de aslında Türk olduğunu, dış güçlerin oyununa geldiklerini söyledi.

[PAGE]

"PKK benim amcamdır"

Hakkarili bir çocuk "Arkadaşım PKK kimdir? Benim amcamdır benim dayımdır. Eğri oturup doğru konuşalım. Böyle bir şey var. PKK Kürtler'in hakkını savunuyor." dedi.

[PAGE]

"30 Ağustos'ta şehit verebilirsin"

"PKK üç aydır ateşkes kararı vermiş. Türk devleti durmadan saldırılarına devam ediyor" diyen Hakkarili çocuğa karşı taraftan itiraz geldi: "30 Ağustos'ta şehit verdik bu ne biçim ateşkes"

Bu soruya verilen cevap ta ilginçti: "30 Ağustos'ta şehit verebilirsin. PKK'nın kendisini savunmaması mümkün mü? Gel beni öldür mü diyecek?" 

[PAGE]

"Öcalan önderdir" deyince stüdyo buz kesti

Ortamın iyice gerildiğin anlardı. Bir kız Hakkarili gence "DTP mitinglerinde neden Öcalan resimleri taşınıyor? Asla PKK'lı olduğunuz anlamında söylemiyorum. Neden onu büyüğünüz sayıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Verilen cevap şok etkisi yarattı

[PAGE]

Öcalan'ı Atütürk ile kıyasladı

Hakkarili genç "Siz diyorsunuz ki bizim de bir önderimiz var. Onun resimlerini, flamalarını taşıyorsunuz. Kürtler'in de kendine önder kabul ettiği kişi Sayın Abdullah Öcalan'dır" deyince kıyamet toptu. Bu sözlere jet cevap geldi..

[PAGE]

"Öldüren bir lider mi?"

Bu sözlere başka bir kız çocuk "İnanmıyorum öldüren bir lider mi? Atatürk ile kıyaslanamaz bile" cevabını verdi.  

Öcalan'ı önder kabul eden çocuk bu sözlere çok kızdı: "Bir saniye arkadaşlar eğer böyle yapacaksanız biz gidelim. Böyle olmaz" Devreye Ali Kırca girdi ve ortamı işte şu sözlerle yatıştırdı:

[PAGE]


Ali Kırca şu açıklamayı yaptı: PKK terör o öldürdü bu öldürdü tartışmasını bir kenara bırakalım dedim siz yine oraya geliyorsunuz. Sizler o görüşlerin kopyacısı gibi davranırsanız kendi özgün düşüncelerinizi ifade edememiş olursunuz. Çocukca görüşlerinizi duymak istiyoruz.