BIST 10.203
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.452,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana dokunma yanarsın dediler

Başbakan Erdoğan'dan ilginç sözler. Açılım tartışmalarının tam ortasında sarfettiği sözler çok konuşulacak.

Abone ol

Başbakan Erdoğan konuşturulmadıklarını iddia etti. Hangi konuya el attıysak engel çıkarıldığını savunan Erdoğan, "ama konuşacağımız günler de gelecek" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği iftara katıldı.

"EVET KONUŞAMIYORUZ"

6,5 yıl önce göreve geldiklerinde 'Biz. bu milletin efendisi olmaya değil, hizmetkarı olmaya geldik'' dediklerini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim farkımız bu. Çünkü, hizmet etmek istiyoruz ve bu ülkede petrol yok. Yok ama ondan çok daha önemli değerler var. Bizim genç dinamik bir nüfusumuz, insan potansiyelimiz var. Fakat nereye el atsan karşında statüko. Bakıyorsun bariyerler. Size adım attırmıyorlar, engelliyorlar. Şaşarsınız. Hayırdır ne oluyor? Her şeyi konuşamıyorsunuz ki... 'Ya siz Başbakansınız nasıl konuşamıyorsunuz?' Evet konuşamıyoruz, ama konuşacağımız günler de gelecek. Onu da söyleyeyim.''

SAKIN DOKUNMA YANARSIN

Erdoğan'ın bu sözleri salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.Kimilerinin kendisine ''Sakın dokunma yanarsın'', ''Elini taşın altına sokma, risk alma'' dediklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"NEYİNE GÜVENİYORSUN" DEDİLER

"Bedeli ne olursa olsun bunu ödemek suretiyle bu yola devam edeceğiz. Bazı dostlarımız sağolsun bize akıl veriyorlar. 'Onlarca yıldır çözülemeyen sorunları sen mi çözeceksin Tayyipciğim?' diyor. Ne güzel akıl, görüyorsunuz ya. 'Çözemezsin vazgeç. Senden öncekiler bunu yapamadı. Sen nasıl yapacaksın? Ertele' dediler, 'Milletimize hayal kırıklığı yaşatamayız' dedik. Ve bu bütün engellemelerine rağmen, bütün meselelerin üzerine cesaretle gittik, gidiyoruz. İşte bir Ergenekon olayının üzerine gittiğimizde aynı şeyi söylediler. Bazıları yanımıza geldi. Bazıları telefon açtı. 'Neye güveniyorsun? Neyine güveniyorsun?' dediler. Bunlara ne denir? Söylenecek tek şey var. Ben Hakka güveniyorum, halka güveniyorum. İşte nerelerde nelerin olduğunu hep gördük, görüyoruz.

CHP'YE BİZ GİDERİZ

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, 'demokratik açılım'la ilgil olarak siyasi partilerden randevu talep ettiklerini ancak MHP'den yazılı olarak CHP'den de sözlü 'ret' cevabı aldıklarını hatılattı.  "Umarım ki Meclis açılana kadar CHP'den de yanıt gelir gelir" diyen Erdoğan, "Gelmediği takdirde biz gideriz" şeklinde konuştu.