BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL

Ateistleri imana getiren yarışma!

Yayınlandığı ülkelerde çok konuşuldu tartışıldı. Ateistleri ikna için ter döken din adamlarının yarışması Türkiye'de.

Abone ol

Daha yayına girmeden dünya basınında çokça tartışılan, ateistlerin din adamlarınca ikna edilmeye çalışılacağı yarışma programı ''Tövbekarlar Yarışıyor''a Avrupa ülkeleri büyük ilgi göstermeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda duyurusu yapılan ve büyük tepki toplayan yarışmanın dünya hakları, gördüğü talep nedeniyle henüz Türkiye'de yayına girmeden satıldı.

Yarışmanın tüm dünya hakları temsilciliğini, ''Gelinim Olur musun'' gibi birçok ülkede yayına giren yarışma programlarını hazırlayan İngiliz Global Agency aldı.

Global Agency CEO'su İzzet Pinto, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, yarışmanın ''daha duyurulur duyurulmaz dünya basınının ilgi odağı olduğunu'' ve CNN, BBC, Washington Post, Der Spiegel gibi dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının, programı günlerce haber yaptığını hatırlattı.

EN SIRA DIŞI FORMAT

Yarışmanın Türkiye'de de çokça tartışıldığını anımsatan Pinto, gördükleri yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını, bunun, ''bugüne kadar yaratılmış en sıra dışı format olmasından kaynaklandığını'' söyledi.

Pinto, ''Din hassas bir konu olduğu için çekimler büyük bir titizlikle yapılacak. Program bir yarışmadan çok belgesel/açık oturum tarzında yayımlanacak'' dedi.