BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli oldu! İşte Play-Off Turu eşleşmeleri...

UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turu eşleşmeleri, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde yapılan kura çekimi sonucunda belli oldu. Organizasyonda Türkiye’yi temsil eden Galatasaray, Çekya ekibi Sparta Prag ile eşleşti.

Abone ol

Galatasaray, Çekya ekibi Sparta Prag ile eşleşti.
Avrupa’nın kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu eşleşmeleri belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde yapılan kura çekimine grup aşamasını lider bitiren Freiburg, Marsilya, Karabağ, Rennes, Roma, Sparta Prag, Sporting CP, Toulouse ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu üçüncü tamamlayan Benfica, Braga, Feyenoord, Galatasaray, Lens, Milan, Shakhtar Donetsk ve Young Boys katıldı. Kurada Avrupa Ligi grup birincileri seri başı takım olarak yer aldı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu eşleşmeleri şöyle:

Feyenoord - Roma
Milan - Rennes
Lens - Freiburg
Young Boys - Sporting CP
Benfica - Toulouse
Braga - Karabağ
Galatasaray - Sparta Prag
Shakhtar Donetsk - Marsilya

İlk maçlar ne zaman oynanacak?

Play-off turunda ilk maçlar 15 Şubat 2024’te, rövanş karşılaşmaları ise 22 Şubat 2024’te oynanacak. UEFA Avrupa Ligi 2023/24 sezonunun finali 22 Mayıs 2024’te İrlanda Cumhuriyeti'ndeki Dublin Arena'da yapılacak. Galatasaray ilk maçı evinde oynayacak.

Prag, Avrupa Ligi’nde grubunu 10 puanla ikinci tamamladı

Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile birlikte yer aldığı A Grubu’nu 4 puanla üçüncü sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmeye hak kazandı. Sparta Prag ise UEFA Avrupa Ligi’nde Rangers, Real Betis ve Aris Limassol ile birlikte mücadele ettiği C Grubu’nu 10 puanla Rangers’in ardından ikinci sırada bitirerek play-off turuna yükseldi.

Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag'a elendiler

Çekya temsilcisi Sparta Prag, geçtiğimiz sezon Çekya Ligi’ni 68 puanla şampiyon tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 3. eleme turundan katılma hakkı kazandı. Şampiyonlar Ligi 3. Eleme turunda Kopenhag ile karşı karşıya gelen bordo-beyazlılar, ilk maçta golsüz berabere kaldığı rakibine ikinci müsabakada penaltılar sonucu 4-2 yenilerek UEFA Avrupa Ligi play-off turuna kaldı. Play-off turunda Hırvatistan ekibi Dinamo Zagreb ile karşılaşan bordo-beyazlılar, ilk maçta deplasmanda 3-1 yenildiği rakibini ikinci maçta sahasında 4-1 yenerek gruplara katıldı.

Çekya Ligi’nde lider

Galatasaray’ın rakibi Sparta Prag, 19 haftası geride kalan Çekya Ligi'nde 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak topladığı 50 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Sparta Prag, ligde oynadığı son 6 müsabakada ise mağlubiyet yüzü görmedi. Bordo-beyazlılar, ligdeki son 6 karşılaşmada 12 gol atarken, kalesinde sadece 2 gol gördü.

Ligde 13 şampiyonluğu bulunuyor

Prag ekibi, 13 kez ile Çekya Ligi’nde en fazla şampiyon olan takım konumunda bulunuyor. Ligde ilk iki şampiyonluğunu 1993-1994 ve 1994-1995 sezonlarında elde eden bordo-beyazlılar, 1996-1997 sezonundan itibaren üst üste 5 kez şampiyon oldu. Ligde 2002-2003, 2004-2005, 2006-2007, 2009-2010 ve 2013-2014 sezonlarını da şampiyon tamamlayan Sparta Prag, son şampiyonluğunu ise geçen sezon elde etti.

Dikkat çeken oyuncular Haraslin ve Birmancevic

Sparta Prag’ın bu sezon en dikkat çeken oyuncuları Lukas Haraslin ve Veljko Birmancevic oldu. Lukas Haraslin, bu sezon bordo-beyazlılarla tüm kulvarlarda çıktığı 24 maçta 11 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki oyuncu, Avrupa Ligi’nde de 3 gol kaydetti. Bu sezon Prag formasıyla tüm kulvarlarda 26 karşılaşmada oynayan Veljko Birmancevic ise 10 gol ve 6 asistlik katkı sağladı. 25 yaşındaki futbolcu, Avrupa Ligi’nde de 3 gol attı.

İki takımda da forma giyen oyuncular Ujfalusi ve Semih Kaya

Thomas Ujfalusi ve Semih Kaya, hem Galatasaray hem de Sparta Prag formasını giyen oyuncular olarak ön plana çıkıyor. 2013-2014 sezonunda Galatasaray’dan Çekya ekibine transfer olan Thomas Ujfalusi, kariyerini de bu takımda sonlandırdı. Uzun yıllar Galatasaray’da top koşturan Semih Kaya da 33 karşılaşmada Sparta Prag formasını terletti.

Maçlarını Generali Arena’da oynuyor

Sparta Prag, maçlarını Prag şehrindeki Generali Arena’da oynuyor. Stadyumun 18 bin 349 kişilik seyirci kapasitesi bulunuyor.