BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.451,71
HABER /  SPOR

Galatasaraydan alkış tepkisi

"Galatasaraylı futbolcular Ali Sami Yen'deki derbide Fenerbahçe'yi alkışlasın" teklifi Cimbom'u kızdırdı...

Abone ol

Fenerbahçe'nin İzmir'de şampiyonluğu ilan etmesinden sonra süper ligde gözler Galatasaray, Fenerbahçe derbisine çevrildi. Ancak zorlu derbi öncesinde bazı kesimler tarafından ortaya atılan; Galatasaraylı futbolcuların maçtan önce şampiyon Fenerbahçeli futbolcuları alkışlasın teklifi yeni bir tartışma konusu ortaya çıkardı.

Geçen hafta İngiltere'de Chelsea'li futbolcuların Premier Lig Şampiyonu Machester United'lı oyuncuları maçtan önce sahaya çıkarken alkışlamaları, İstanbul'un dev derbisine örnek olması gerektiği fikri tartışılmaya başlandı.

Bazı futbolseverler bu fikri önerirken evsahibi Galatasaray'dan ise bu fikre tepki geldi. Galatasaraylı yöneticilerden asbaşkan Adnan Polat, futbol şube sorumlularından Fatih Gökşen ve Haldun Üstünel, "Ne alkışı" diyerek olayı tepki ile karşıladılar. Sarı-Kırmızılı yöneticiler Fenerbahçeli futbolcuları ve yöneticileri ellerinden geldiğince centilmence ağırlamaya çalışacaklarını belirterek, "Yıllardır Şükrü Saraçoğlu'nda her türlü teröre muhatap olmamızın karşılığında kimse bizden bu fanteziyi beklemesin" görüşünü ortaya attılar.