BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kızı için yaşamak istedi olmadı...

Önce baba olacağı haberini, hemen ardından da kansere yakalandığı öğrenmişti. Kızı için savaştı ancak...

Abone ol

Bir süredir kanser tedavisi gören başarılı gazeteci Turan Yavuz, yaşam savaşını kaybetti. Yavuz 50'sinde önce baba olacağını, ardından kansere yakalandığını öğrenmişti.

Yavuz "Bizim meslekte hayatı gram gram değil, kilo kilo harcarız. Şimdi gram grama dönüyorum" demişti.

Dünyalar güzeli kızı dünyaya geldiğinde Yavuz, asrın belası ile mücadeleye daha bir sıkı sarılmıştı.

Tüm hayatım Pelin Su için

15 yıllık evliliğinin sonunda olmuştu kızı Pelin Su... Kanser olduğunu öğrendikten sonra da hiç pişman olmadı. Şöyle anlatıyordu kızını;

"İyi ki de oldu. Dünyanın en güzel şeyi evlat... O bebeğin yüzünüze gülümsemesi, doktorun vereceği bin ilaçtan daha yararlı. Şimdi "İyi ki Pelin Su var hayatımda" diyorum. Benim rotamı o çiziyor artık. Çok büyük destek oluyor. Sadece o boncuk gözlerle bakması bile yetiyor.
Bundan sonrası babalık... Kalan tüm hayatım, geriye ne kaldıysa artık, Pelin'e ait..."

Kemoterapi ile umutlandı

Bacağındaki bir ağrı ile öğrenmişti kanser olduğunu. Akciğerde başlayan kanserin kemiğe sıçradığı tespit edilmişti. Kemoterapide fazlasıyla zayıflamasına rağmen çok umutluydu.

"Niye ben kanser oldum" diye düşündün mü şeklindeki bir soruya çok açık ve düşündürücü bir yanıt vermişti; "Günde 2 paket sigara içersen "Niye ben" deme lüksüne sahip değilsin."

Çiller'in malvarlığını ortaya çıkarmıştı

Başarılı gazeteci ve televizyon yöneticisi Turan Yavuz, yıllarca Amerika'da gazetelerin yurt dışı temsilcisi olarak görev yapmıştı.

Asıl ününü ise Tansu Çiller'in Amerika'daki mal varlığını ortaya çıkararak elde etmişti. Çiller ailesi gizlediği bu malvarlığı nedeniyle kamuoyunda zor durumda kalmıştı.

ABD'den Türkiye'ye dönüşünde televizyon kariyerine başlayan Turan Yavuz, "Haber Aktif" ile gece haberlerini başlatan isimdi.

Yavuz, son olarak TV8'de Genel Yayın Müdürü olarak görev yapmıştı. TV8'in kaliteli yayın çizgisini yaratan Yavuz, kitap yazmak için bu görevinden ayrılmıştı. İmzasını attığı son kitap da Türk askerinin başına çuval geçirilme olayının perde arkasını aktarmıştı. Bu kitap "Çuvallayan İttifak" ismi ile piyasaya çıkmıştı.