BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  SPOR

Galatasaray'dan Ali Koç'a cevap

Galatasaray Kulübü, "Görülen lüzum üzerine: 3. kez tekrarlıyoruz" başlıklı bir açıklama yayımladı. Açıklamanın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bugünkü ifadelerinin üzerine yayımlanması dikkat çekti.

Abone ol

Galatasaray Kulübü, geçmişte misafir tribündeki taraftarlar için yaptığı açıklamayı tekrar yayımladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bugünkü sözleri üzerine yayımlanması dikkat çeken ve "Görülen lüzum üzerine: 3. kez tekrarlıyoruz" başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkemizin huzur, güven ve kardeşçe dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bugünlerde Galatasaray Spor Kulübü olarak;

Ev sahibi olduğumuz Ali Sami Yen Stadyumu ve diğer spor alanlarımızda, taraftarı olduğu takımı desteklemek amacıyla stadımıza gelen rakip takım seyircilerine karşı maç esnasında hiçbir şekilde kasıtlı aşırı yüksek ses, insani ihtiyaçların giderilmesinde zorluk gibi davranışlarda bulunmadan temel insan haklarını gözeten uygar bir ortamda maç izlemeleri için her türlü kolaylığın sağlanacağını, ek olarak her zaman rakiplere ve seyircilerine saygılı davrandığımızın bilinciyle, bu tutumumuzu sahamızdaki ilk karşılaşmada sürdüreceğimizi ve tarafımıza rakiplerimizden "haklı" bir resmi talep geldiğinde daha da iyileştireceğimizi spor kamuoyuna beyan ve taahhüt ederiz."

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bugün Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile gerçekleştirdiği dostluk buluşmasında şunları söylemişti: "Biz göreve geldikten sonra her zaman fair olmaya özen gösterdik ve bu yönde aksiyonlar aldık. Küfürsüz stat projemiz var, çok ciddi mesafe aldık. Bizim ilk derbi maçımız Beşiktaş maçıyla oldu, yine pazartesi günüydü ve biz orada bazı uygulamaları kaldırdık. Rakip takım taraftarı uzun bir süre tribünlerde bekliyordu, büfeler açılmıyordu, tuvaletler kapatılıyordu ancak biz bunları kaldırdık. Taraftarlarımız daha medeni şartlarda maç seyredecek."