BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  DÜNYA

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif istifa etti

İran Dışişleri Bakanı Zarif, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla görevinden istifa etti.

Abone ol

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, resmi sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı paylaşımda, görevine devam edemeyeceğini açıkladı.

Zarif, paylaşımda, "Aziz ve cesur İran milleti ile değerli yetkililere geride kalan 47 ay boyunca gösterdikleri nezaket için teşekkür ediyorum. Görev süresince yerine getiremediğim hizmetlerden ve eksikliklerimden dolayı samimiyetle özür dilerim. Esen kalın." ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Abbas Musevi, İran resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada Zarif'in istifasını doğruladı.

DAHA ÖNCE DE İSTİFA ETMİŞTİ
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in daha önce de birkaç defa istifa ettiğini ancak bu kez kararını kamuoyuna açıklamasının, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından da istifasının kabul edilmesini istediğini gösterdiğini belirtti.

RUHANİ İSTİFAYI HENÜZ KABUL ETMEDİ
İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Zarif'in istifasının Ruhani tarafından kabul edildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıklamıştı. 

ZARİF YOK KASIM SÜLEYMAN SAHNEDE
İran devlet medyasında yayınlanan haberlerde, Zarif'in Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'in İran lideri Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmelere katılmadığını açıkladı. Zarif'in katılmadığı görüşmeden yansıyan fotoğraf karelerinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin görülmesi dikkati çekti. 

ESAD'IN TAHRAN ZİYARETİ BİLGİSİ DIŞINDA OLUNCA
Sosyal medya paylaşımlarında Esed'in Tahran'a gerçekleştirdiği ziyaretin Zarif'in bilgisi dışında gerçekleştiği ve Zarif'in de bu duruma tepki göstererek bu kararı aldığı iddiaları yer aldı.