BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Tarihi buluşmada Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a büyük övgü

Bugün saat 21:0'de Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde Fikret Orman ve Ali Koç önemli mesajlar verdi. Ali Koç, stat konusu açılınca eski başkanlardan Aziz Yıldırım'dan övgüyle bahsetti.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 23'üncü haftasında bugün saat 21:0'de Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde iki kulübün başkanları bir araya geldi. Karşılaşmanın oynanacağı Vodafone Park'ta bir araya gelen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, BJK ve FBTV ortak yayınında konuştular.

''KAZANMAYA GELDİK''
İlk olarak söz alan Ali Koç, "Biz buraya kazanmaya geldik ama bu bizim birbirimize olan sevgi ve saygımızı etkilemeyecek. Biz dostluk mesajı vermek istiyoruz" dedi.

Söze deplasman takımının başkanı olan Ali Koç başlarken şu ifadeleri kullandı;

''Hem başkana hem size ev sahipliği için teşekkür ederiz. Bu başkasının fikriydi ama başkana sordum. Bu bir ilk. Gelecek açısından da umarım örnek teşkil eder. Ebedi dostluk diyorsak böyle olmalı. Şiddet, nefret fayda sağlamıyor.Kendi kanallarımız var orada yapalım dedim. Bu akşam kazanmaya geldik, Allah'ın izniyle de kazanacağız. Lefter dediğiniz de akla en güzel şeyler geliyor. Türk futbolundaki saygı ve sevgiyi en güzel gösteren insanlardan biridir. Bence adının verilmesi geç oldu. Keşke adı verildiği sezonda daha güzel bir sezon geçirebilseydik.

''ÇAĞ DIŞI UYGULAMALARI KALDIRDIK''
Böyle bir yayın yapmak güzel oldu. Böyle yayınlar çok önemli. Edebi dostluk diyoruz ama bunu böyle davranışlarla, düşüncelerle gerçekleştirmek gerekiyor. Küfürsüz stadyum projemiz var. Belki hemen değil ama yakında gelecek. Tribünlerimizde bazı çağ dışı uygulamaları kaldırdık. Maçtan sonra deplasman taraftarları uzun süre çıkamıyor, tuvaletler kapalı oluyor, büfeler kapalı oluyor. Biz bunları kaldırdık. Biz bunları kaldırdığımızı söylemedik. Sanırım Beşiktaş maçı sonrası onlar teşekkür etmişti ve öyle ortaya çıkmıştı. Sonra Galatasaray da resmi bir açıklama yaptı, kendileri de uygulamaları kaldıracaklarına dair. Sahada kora kor rekabet. Ama saha dışında medeni bir ortam sağlamayalıyız. Beraber olamazsak çözemeyeceğimiz problemlerimiz var. Biz kulüp başkanları bunu beraber yapmalıyız.

''AZİZ YILDIRIM KELLE KOLTUKTA STAT PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ''
Bugün bu programı yapabilmemiz bile tenkit ediliyor. Ama gerçek liderler buna göğüs germelidir. Taraftarlarımız en kötü günümüzde arkamızda duruyor, çok teşekkür ediyoruz. Umarım en kısa zamanda, bugün tersine döner. Arkamızda onlar olduğu müddetçe Fenerbahçe bir adım öndedir diyoruz. Hakem hatalarının olmadığı bir maç olsun, umarım mutlu ayrılırız ama dünyanın sonu da değil. Türkiye'de kendi imkanlarıyla stat yapan 2 kulüp var. Biri Fenerbahçe, biri Beşiktaş. Fenerbahçe yıllar önce Aziz Yıldırım döneminde kelle koltukta stat projesini gerçekleştirdi.''

''KAZANMAK İSTİYORUZ''
Fikret Orman ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Hoş geldiler, nezaket gösterdiler. Bu fikir bir dosttan geldi ve başkana ilettim. O da kendi kanallarımızda yapalım dedi ve böyle gerçekleşti. Bu derbiler gazozuna da olsa önemli maçlardır. Bizim yapabileceklerimiz belli, takımlarımızı motive etmeye çalışıyoruz. Ama maçta taraftar gibi seyredebiliyoruz. Öncelikle iyi bir maç olmasını, iyi bir izlenim bırakan maç olmasını diliyorum. Evimizde, taraftarımızın önünde kazanmak istiyoruz.

''HAKEM HATALARI SAHAYA MÜDAHİL OLMASIN''
Ama bunu futbol oynayan arkadaşlarımız belirleyecek. Kulüpler arası rekabeti, rekabet yerinde yapacağız. Ben taraftarlığımda da, yöneticiliğimde de, başkanlığımda da rahat bir Fenerbahçe maçı görmedim. Beşiktaş ilk kez Fenerbahçe'yi yenmeyecek, berabere kalmayacak ya da yenilmeyecek. Değerli dostum Ali Bey ile keyifli bir maç izleyeceğiz. Topun sahada fazla kaldığı, hakem hatalarının sahaya müdahil olmadığı, centilmence bir maç olsun. İlk defa maç yapmıyoruz. Güzel müsabaka olsun. Biz de Ali Bey ile beraber yan yana maçı seyredeceğiz. Çok özel birşey beklediğim yok. Ben hayatım boyunca rahat bir Fenerbahçe maçı görmedim. Güzelce, centilmence bir maç olsun yeter. Kulüplerin sıkıntıları var. Bizim kimseyi ayrıştırma misyonumuz yok. Ailemizden, işimizden ne sıkıntılar çekerek buraya geliyoruz. Bazen hırslanıyoruz. Ağzımızdan istemidiğimiz şeyler çıkabiliyor. Ben Mustafa Cengiz'i Benfica maçı öncesi aradım. Başarılar diledim. 'Kulüpler Birliği mevzusunu dönünce çözelim' dedim. 'Tamam' dedi. O da bunu kabul etti. Mevzuları çözmek lazım. Türk sporunun bu kulüplerin birlikteliğine ihtiyacı var.

''MİSAFİR GİBİDAVRANACAĞIZ''
Ali Başkan'ın babası Rahmi Bey'in bizden daha önemli katkıları oldu kulübe. Taraftarımıza sesleneyim. Fenerbahçe bizim misafirimiz. Misafir gibi davranacağız. Bu stat buna göre dizayn edildi. Bugün 1700'ün üzerinde kombinesi olan kadın var."