BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Chelsea rövanş maçı (18 Mart 2014 Salı)

Galatasaray Chelsea maçı ne zaman?, Galatasaray Chelsea maçı saat kaçta?, Galatasaray Chelsea maçı hangi kanalda?

Abone ol

Galatasaray Chelsea hangi kanalda Galatasaray Chelsea maçı ne zaman saat kaçta Galatasaray-Chelsea maçı hangi kanalda Galatasaray Chelsea rövanşı (18 Mart 2014 Salı)  
 
Chelsea Galatasaray maçı 18 Mart salı gecesi Stamford Bridge'de 21:45'te oynanacak. Maçın kanalı Star TV olacaktır. Aynı zamanda İnternetspor.com'dan takip edebileceksiniz.

MANCİNİ’DEN MOURİNHO’YA KARŞI ATAK
Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Chelsea ile karşılaşacak olan Galatasaray'da İngiltere yolculuğu öncesi ilginç gelişmeler yaşanıyor. Sarı kırmızılı takım Chelsea ve Mourinho'nun Kasımpaşa Tesisleri'nde hazırlanması ve kamp yapması üzerine harekete geçti. İtalyan teknik direktör Roberto Mancini akıl oyunları savaşına bir halka daha eledi.

MANCİNİ'DEN STAT MİSİLLEMESİ
Normal şartlarda Şampiyonlar Ligi'nde deplasmana çıkacak olan takımlar son antrenmanlarını ve basın toplantılarını rakibin sahasında ya da tesisinde gerçekleştirir. Çoğunlukla maçın oynanacağı stadı tercih eden takımlar nadiren başka takımların tesislerini tercih eder. Chelsea takımı da Galatasaray maçı öncesi Kasımpaşa Tesisleri'ni kullanmayı tercih ederek farklı görüşlerin ortaya atılmasına sebep olmuştu. Karşı atak qise Roberto Mancini'den geldi. İtalyan teknik adam bir başka Londra ekibi Queens Park Rangers'ın stadı ve tesislerini kullanmak için harekete geçti.

GALATASARAY
Galatasaray Spor Kulübü 1905 yılının sonbaharında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından kuruldu. Galatasaray Lisesi’nde temelleri atılan kulübün ilk spor branşı ise futboldur. Galatasaray Futbol Kulübü de aynı zamanda Türkiye’de kurulan ilk futbol kulübüdür. Kuruluşunda kırmızı-beyaz renkler kullanan takım daha sonrasında şu anda da kullandığı sarı-kırmızı renklere dönmüştür. Bugüne dek 18 kez Türkiye Ligi şampiyonu olan Galatasaray, Fenerbahçe ile birlikte ligdeki en fazla şampiyonluk kupasını kaldırmış olan takımdır. Sarı-kırmızılı ekip son şampiyonluğunu ise 2011-2012 sezonunda elde etti. 2000 yılında Galatasaray, UEFA kupasını kazandı ve Türkiye’de Avrupa kupası kazanan ilk futbol takımı oldu. Aynı yıl sarı-kırmızılı takım Real Madrid’i mağlup ederek Süper Kupa’yı da müzesine götürdü. Galatasaray aynı zamanda Türkiye’de 14 kez ile en çok Türkiye Kupası, 12 kez ile en çok eski adıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası yeni adıyla ise Süper Kupa’yı kazanan takım unvanına sahip.

CHELSEA FC
İngiltere’nin köklü takımlarından Chelsea, 1905 yılında Londra’da kuruldu. Tarihi boyunca dört kez İngiltere Ligi Şampiyonluğu’nu kazanan Chelsea’nin müzesinde; yedi FA Cup, iki Kupa Galipleri Kupası, bir UEFA Avrupa Ligi Kupası, bir UEFA Süper Kupası, bir de Şampiyonlar Ligi kupası bulunuyor. 1954-55 sezonunda İngiltere 1. Ligi’ndeki ilk şampiyonluğuna ulaşan Chelsea daha sonra uzun yıllar bu başarıya ulaşamadı.

2003 yılında Rus işadamı Roman Abramovich tarafından satın alınan kulüp, uzun yıllar ulaşmadığı lig şampiyonluğuna Teknik Direktör Jose Mourinho yönetiminde 2004-05 sezonunda ulaştı. 2005-06 sezonunda da Premier Lig şampiyonu olan Chelsea’de, Portekizli teknik adam Mourinho 2007-08 sezonuna başlasa da aynı sezonu tamamlamadan takımdan ayrıldı. Takımı devralan Avram Grant, Chelsea'yi Şampiyonlar Ligi finaline kadar getirdi. Şampiyonlar Ligi 2008 Moskova finalinde Manchester United karşılaşan Chelsea, 1-1 biten maçta penaltılarla Manchester United'a 7-6 yenilerek kupaya veda etti.

2011-12 sezonunda ise Roberto Di Matteo yönetimdeki Chelsea, 19 Mayıs 2012'de Münih Allianz Arena'daki finalde Bayern Münih’e normal süresi 1-1 biten maçta, penaltılar sonunda 4-3 üstünlük kuruyor ve bu kez kupayı müzesine götürüyordu. Chelsea, ertesi sezon da Rafael Benitez yönetiminde Avrupa Ligi'ni kazandı. 
 
chelsea-galatasaray-logo-640.jpg