BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Suriye savaşının ilk belgesel kitabı çıktı

Sınırımızın öteki yanında sürüp giden, ateşi zaman zaman Türkiye’ye düşen Suriye savaşıyla ilgili ilk belgesel kitap çıktı.

Abone ol

Gazeteci – Yazar Akın Bodur’un Hatay-Suriye hattındaki tanıklıklarından yola çıkarak kaleme aldığı “Arada Kalanlar” isimli kitabında savaşın bilinmeyenleri anlatılıyor.

Öteki Adam Yayınları’ndan çıkan kitapta, sokaktaki vatandaşın savaş istihbaratının ölçüsüzce etkisi altında kalan medyadan öğrenemeyeceği bilgi ve belgeler ilk kez ortaya konuyor.

arada-kalanlar-akin-bodur-kitap-kapak.jpg“Neyse ki basın, gazeteciler ölmemiş” dedirten 450 sayfalık kitapta, gazetecilik ilkelerini, duruşunu yitirmeyen, sahada çalışan gazetecilerden Akın Bodur’un halka gerçekleri anlatma yolundaki büyük çabasına şahit oluyoruz.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, önsözünü yazdığı kitap için “Gazeteler yazmıyor, ekranlar göstermiyorsa da O sıcağı sıcağına aldığı notlarını, tanıklıklarını yazıya dökerek kitaplaştırıyor. İşte elinizde tuttuğunuz emek ürünü bu kitabı bir de bu gözle okuyun” diyor.

Reyhanlı saldırısı, Hatay’daki kamplar, El Nusra, El Kaide, ÖSO, Türkmenler, Aleviler, Sünniler, azınlıklar, istihbaratçılar, paralı savaşçılar gibi birçok kavram ve olayı daha net bir şekilde anlamamıza yardımcı olan Arada Kalanlar kitabı, mülteci kamplarında birebir görüşmelerle elde edilen dramatik insan hikayeleriyle yüzyüze bırakıyor.

Gazeteci – Yazar Akın Bodur, daha önce kaleme aldığı Doğan Kitap’tan çıkan “Dört İdam, Bir Tanık” isimli kitabıyla 30 yıl sonra 12 Eylül karanlığına güçlü, sarsıcı ve etkili bir ışık tutmuştu.