BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  SEÇİM

'Ben onu eleştiriyorum siz alınmayın!'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Halktan yana, dürüstlükten yana oy kullanın. En büyük arzum bu, en büyük hedefim bu" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin Karaman'da ve Antalya'da düzenlediği mitinglerde konuştu. Kılıçdaroğlu, "herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'yi kurabileceklerini, kadınların evde huzurlu, çocukların iş, güç sahibi olduğu bir Türkiye'yi yeniden inşa edebileceklerini" söyledi.

Ayrılığa izin vermeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Net, açık söylüyorum, eskiden kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapılırdı, şimdi ister başı örtülü, ister başı açık olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var" dedi.

Siyasetçi zenginleşirse halkın fakirleşeceğini belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy veren yurttaşlara şöyle seslendi:

"Ben bu adamı eleştirirken AK Parti'ye oy veren yurttaşlarım, siz sakın ola üzerinize almayın. Siz size verilen sözlere oy verdiniz. Yoksulluğu önleyeceğiz dediler, yolsuzluğu önleyeceğiz dediler, yasakları kaldıracağız dediler. Yalan söylediler. Sizi de kandırdılar. Kul hakkını yiyenlerden yana tavır almayın. Türkiye'nin bağımsızlığından yana tavır alın. İktidarı eleştiriyorum ama onlar oy veren yurttaşlarım saygın vatanşalardır. Sizlere diyorum ki siyasetçi yolsuzluk yaparsa onun karşısında kol kola durmamız lazım, 76 milyon'un kol kola durması lazım."

"MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIM"

"Rüşveti, yolsuzluğu, kimin malı götürdüğünü gördünüz. Karamanlı çiftçi hayatından memnun değil. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye satıyorlar, litresi 5 lira. Ben seçimlerde söyledim, 'Mazotu 1,5 lira yapacağım' dedim.

Yine söylüyorum, mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım. 'Kaynağı nereden bulacaksın?' dediler. Son yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun mali boyutu 85 milyar avro, 247 milyar lira, eski parayla 247 katrilyon lira. Bununla ömür boyu çiftçilere, arzu ederseniz bedava mazot verebilirsiniz.

Bana, 'Kaynağı nereden bulacaksınız?' diyorlar. Hortumcuların hortumunu keseceğim, bu ülkenin insanına vereceğim.

Aile sigortasını getireceğiz. Geliri olmayan veya geliri aylık asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Aile sigortasında para, kadının banka hesabına yatacak. Hiçbir aileyi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Türkiye zengin, bölgesinin lideri olan bir ülke. Türkiye'de para çok ama Türkiye'de kirli siyasetçi var. Siyasetçi kendisi için, ailesi için, çocukları için çalışıyor, halk için çalışmıyor. Halka gelince din, iman edebiyatı, köşeyi dönünce hanı hamamı ona. Vatandaşa laf. Biz ne diyoruz, 'Önce halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek' diyoruz."

Kılıçdaroğlu, 30-40 yıl prim ödeyen birinin aldığı emekli aylığıyla geçinemediğini, kendi iktidarlarında emeklinin mağdur edilmeyeceğini belirterek, Türkiye'nin her türlü imkanını halka sunmanın mümkün olduğunu ifade etti.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN VE ÖYLE OY VERİN

Kılıçdaroğlu, dürüst ve namuslu siyasetçinin iktidara gelmesi gerektiğini, seçmenin, elini vicdanına koyarak oy kullanması gerektiğini söyledi.

17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile Türkiye'nin değiştiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Antalya'lı yurttaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum, eğer, kul hakkı yemek en büyük günahsa, Antalyalı kardeşim harama ortak olma, helale ortak ol. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. CHP'ye genel başkan olduğumda CHP'nin internet sitesine koydum. 1971 yılından bu yana, parlamentoya girdiğim tarihe kadar Erdoğan'ın aldığı aylığın her ay en az 2 katını aldım. Ama benim çocuğumun evinde 1 milyar dolar para çıkmadı. Çocuklarım 6 gemi sahibi olmadı. Benim 1 değil, 2 değil, 5 değil, 10 değil havuzlu villalarım olmadı. Ama kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıdır."

Omuz omuza, bölünmeden, kavga etmeden sandığa gideceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Söz mü? Ben de söz veriyorum. Halk için, bu ülkenin insanları için çalışacağım" dedi.

Seçmenin, sandığa giderken elini vicdanına koyması gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halktan yana, dürüstlükten yana oy kullanın. En büyük arzum bu, en büyük hedefim bu. Bu ülkede işsizlik olmasın, bu ülkede barış olsun. Bu ülkede herkesin geliri olsun, her aile mutlu olsun, en büyük hedefim bu. Bu hedefi gerçekleştirmek için yola çıktım. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağım, ama bunun için bana izin vermeniz lazım. Bana yetki vermeniz lazım. Umuyorum Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Antalya'nın  da kaderi değişecek."