BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,46
HABER /  SEÇİM

BDP afişini yakan 2 uzman çavuş yakalandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'li Eşbelediye başkanı Yüksel Bodakçi'nin posterini yakmaya çalışan 2 Uzman Çavuş ile bir öğretmen gözaltına alındı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'li Eşbelediye başkanı Yüksel Bodakçi'nin posterini yakmaya çalışan 2 Uzman Çavuş ile bir öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, Silvan Belediyesi Eşbaşkan adayı Yüksel Bodakçı'ya ait Diyarbakır Caddesi'nde asılı poster dün gece Silvan Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığında görevli 2 Uzman Cavuş ile bir öğretmen tarafından yakılmak istendi. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine şahıslar otomobille olay yerinden uzaklaştılar. 

LİNÇ GİRİŞİMİNİ PARTİLİLER ENGELLEDİ

Bindikleri aracın başka bir otomobile çarpması sonucu BDP'lilerce yakalanan 3 kişiyi linç etme girişimine parti yetkilileri engel olurken, olay yerine gelen polis ekipleri şahısları gözaltına aldı.

Silvan Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan bir grup partili slogan atarak olayı protesto etti.

Kaymakam Berkan Sönmezay, yaptığı açıklamada, olayla ilgili 2'si Uzman Çavuş, 1'i öğretmen 3 kişinin sorgusunun sürdüğünü olay yerindeki işyeri ve banka kameralarının incelendiğini belirtti.

Aynı zamanda belediye başkan adayı Bodakçı'nın eşi olan Mehmet Bodakçı, gruba sağduyu çağrısı yaparak "Olayı görenlerin beyanları alınacak. Güvenlik güçleri ne gerekiyorsa o yapılacak" dedi.

'İDDİAYI KABUL ETMİYORLAR'

Kaymakam Berkan Sönmezay, olayla ilgili 2'si uzman çavuş, 1'i öğretmen 3 kişinin sorgusunun sürdüğünü dile getirerek, "Şüpheliler iddiayı kabul etmeyip, alkollü olduklarını belirtiyorlar. Güvenlik güçlerimiz, olay yerinin çevresindeki iş yeri ve bankaların kamera görüntülerini inceliyor. Ardından şahıslar adli mercilere sevk edilecek. Kimse vatandaşımızın huzurunu bozamaz, kim olursa olsun taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.