BIST 8.875
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.242,03
HABER /  SEÇİM

Topbaş'tan yeni metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ispartakule'ye metro müjdesi verdi.

Abone ol

Avcılar Ispartakule-Bahçeşehir Bağlantı Yolu ile Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin temelini atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Banliyö hattının Ispartakule'ye gelmesi için çalışmaların devam ettiğini, Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun da Halkalı ve Ispartakule'ye kadar uzayacağını müjdeledi.

Avcılar Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu ile Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin temeli Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.
Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, Avcılar'a 10 yılda yaklaşık 650 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, yeni yatırımlarla ulaşımın daha da rahatlayacağını söyledi.

4,5 kilometrelik trafiği bypass edecek olan Avcılar Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun maliyetinin 4,5 milyon lira olduğunu, trafiğe güven getirecek Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin de 1 milyon liraya mal olacağını ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“Evinizde musluğu açtığınızda su geliyorsa, doğalgazı kullanıyorsanız, dereler ve denizler ıslah edilmişse bu biziz. Metrolara ve Marmaray'a biniyorsanız, bu bizi hatırlatır. İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın anlayışıyla İstanbul'a hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bir bardak suya muhtaç İstanbul'dan 60 milyar yatırım yapan bir İstanbul'a geldik. Daha yapacak çok işimiz var. Bizim derdimiz var. Müjdelenmiş bu şehir geçişte olduğu gibi dünyanın takip ettiği bir şehre dönüşmelidir. Bu konuda en büyük gücümüz milletimizden aldığımız destektir. Önümüzdeki dönem inşallah Avcılar bugünden çok daha güzel ve arklı olacak.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dünyada böyle metro yatırım yapan tek belediye olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, “Gelecek dönem de yatırımlar hız kesmeyecek. Banliyö hattının Ispartakule'ye gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu Halkalı ve Ispartakule'ye uzayacak. Bakırköy - Avcılar - Esenyurt - Beylikdüzü - Tüyap - Büyükçekmece Metro Hattı ise 2017'de tamamlanacak ve Üsküdar'a 44,5 dakikada, Ümraniye'ye 58 dakikada gidebileceksiniz” şeklinde konuştu.

Bugün TEM'in yan yollarını rahatlatacak bir yol çalışması ile kavşak çalışmasının temelini attıklarını dile getiren Topbaş, “İnşallah bu çalışmalar kısa sürede bitecek ve hem TEM'in yoğunluğu ortadan kalkacak, hem de Isparkakule Bahçeşehir arasındaki yol 7 kilometreden 800 metreye düşecek” diye konuştu.

Avcılar'ın Tahtakale Mahallesi'nin imar sorununu çözmek için seçimden hemen sonra çalışma başlatacaklarını da müjdeleyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tahtakale Mahallesi'ni Çevre Şehircilik Bakanlığı rezerv alan ilan etti. Buranın planları yapılacak. Burada size nasıl bir imar gerekiyorsa inşallah önümüzdeki dönem bizim desteğimizle ilçe belediyesi yapacak. 10 yıldır kimseyi mağdur etmedik, kimseyi yerinden etmedik Bizler sizin adınıza görev yapıyoruz. ‘Sizi buradan edecekler' sözlerine asla inanmayın. Biz siniz hakkınızı korumak için buradayız. Kimsenin hakkını heder etmeyiz. Sarıyer, Kartal ve Maltepe'de aynı şeyler söylendi. Şimdi belediye başkanlarına ulaşılamıyor bile. Sarıyer'de tapuları biz veriyoruz. Korku üzerine siyaset yapanlara halkımız artık prim vermiyor, farkında değiller. Bizim işlerimizin, projelerimizin hızına onların akılları ve hayalleri dahi yetişmez.”

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından işlerin müteahhidini kürsüye davet ederek pazarlık etti. 3,5 ay olarak verilen süreyi 2,5 aya indiren Kadir Topbaş, daha sonra beraberindeki milletvekilleri ve çocuklarla birlikte butona basarak yol ve kavşağın temelini attı.