BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  SPOR

Galatasaray adamı fıtık ediyor

Galatasaray bu yıl Süper Lig'de beraberlik serisine bağlandı. Peki neden? İşte tespit...

Abone ol

Galatasaray bu yıl Süper Lig'de istediği performansı sahaya yansıtamıyor. Beraberlik serisine bağlanan Cimbom'da sorun nerede? Rıdvan Dilmen'e göre bunun nedeni Galatasaray'ın kontrollü oyunu sevmemesi...

"Galatasaray takımı kontrollü oyunu sevmeyen bir takım. O kadar alışmışlar ki, tek ön liberolu bol hücumcuyla kenarlardan giden, özellikle Hasan Şaş ve Arda'nın formuyla pozisyon üreten bir takım. Bunun semeresini geçen sene aldılar. Bu yıl kontrollü oyunu seçtikleri maçlarda puan kaybettiler."



Mustafa Denizli'nin tespiti ise Galatasaray'ın büyük bir takıma yaraşır bir oyun sergilemediği yönünde. İşte Denizli'nin takımla ilgili analizi; "Şu bir gerçek ki, Galatasaray önde olduğu dakikalarda bile fıtık ediyor. Dün 3-1'den sonra büyük bir takım gibi sahada değillerdi. Büyük takım gibi hareket etse, yaşasa, bunun gereklerini yerine getirseydi oyunu farka götürürdü. Ama hiç beklemediği iki puan kaybetti. Galatasaray, iyi şeyler yapıyor ama, rakibi tam hakimiyeti altına alamıyor. Güzellikleri devam ettiremiyor. Hücumda da, defansta da gerektiği gibi çoğalamıyor. Her futbolcu topla bir veya birkaç saniye fazla oynuyor. Bu bir veya birkaç saniye futbolun görünmeyen can damarıdır. Bu kullanılmayan saniyeler Galatasaray'ın aleyhine sonuçlanıyor. "