BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  POLİTİKA

AK Parti Babanı sustur dedi

Kuzey Kıbrıs'ta neler oluyor? Serdar Denktaş, AK Parti ile yaşadıkları siyasi çekişmeyi anlattı.

Abone ol

KKTC'de yaşanan siyasi çalkantı sonucu dağılan koalisyonun eski ortağı Demokrat Parti (DP) lideri Serdar Denktaş, KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Ferdi Sabit Soyer ile AKP'ye yakın olduğu ve koalisyon hükümetinin çöküşünde rol oynadığı öne sürülen Kıbrıs Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer'in, kendisine son bir buçuk yıldır AKP hükümetini kastederek, "Babanın konuşmalarından çok rahatsızlar, babanı susturman lazım" dediklerini söyledi.

'BEN ONU SUSTURAMAM'

Son bir - bir buçuk yıldır, birkaç kez müftü vasıtasıyla, son olarak da Tiflis-Bakü-Ceyhan Boru Hattı'nın açılışı sırasında Ferdi Bey'in ağzından duyduğum bir şey var, 'Babanın konuşmalarından çok rahatsızlar, babanı susturman lazım.' Ben de onlara 'Denktaş 50 yıllık bir lider, 50 yıldır inandığı bir dava var ve tek başına da kalsa inandığı davayı savunur. Benim evladı olarak onu susturmam mümkün değil' dedim. Belli ki bu cevap bir şekilde bir yere ulaşmış. Herhalde "Madem öyle, işte böyle, biz size gösteririz' gibi bir karşılık verilmek istendi. Ya AKP kanadında çok ani bir refleksle böyle bir karar verildi ya da çok ilginç bir şekilde müftü ve Ferdi Bey tarafından kandırıldılar.

DİŞLİ İKNA ETTİ

Şaban Dişli Kıbrıslı milletvekillerini Ankara'ya çağırarak bu işe müdahil oldu. İstifa eden milletvekillerinden iki tanesi 'Ankara'da bizi ikna ettiler' diyerek geldi ve istifasını verdi. Zaten Özgür Parti'nin lideri Turgay Avcı, Dişli ile görüşüldüğünü ve kendilerinden destek istendiğini açık açık söylüyor.

PARA TEKLİFİNİ YÖNLÜER YAPTI

Bizim partiden bir milletvekili arkadaşımız bana gelip 'Başkan, bana 600 bin dolar teklif edildi, ben 600 bin doları hayatımda bir arada görmedim' dedi ve teklifi reddetti. Teklifi sunan Müftü Yönlüer. Aynı şekilde aynı teklifler UBP'den başka milletvekillerine de yapıldı.


(İpek Yezdani-Milliyet)