BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  DÜNYA

Oy için Ermeni şovu yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Chriac, Ermeni oyu almak için Erivan'da Türkiye'yi yerin dibine şoktu.

Abone ol

FRANSA Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da zehir zemberek açıklamalar yaptı. Chirac, Erivan’da Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ile düzenlenen ortak basın toplantısında, "Ermeni soykırımı"nı Yahudi soykırımıyla bir tuttu.

Chirac, "Türkiye, AB üyesi olmak için Ermeni soykırımını tanımalı mı" şeklindeki bir soruya karşılık, "Dürüstçe konuşacaksak, öyle olması gerektiğine inanıyorum" dedi. Chirac, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin soykırımı kabul etmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü ülkeler hatalarını ve dramlarını kabul ederek büyürler. Almanya, Yahudi soykırımını kabul ederek büyüdü. Bir ülke, eğer bir topluma ait olmak, inandıklarını, değerlerini paylaşmak istiyorsa, Türkiye de tarihine geleneklerine ve kültürüne bakarak kendine ders çıkarmalıdır."

Fransa şimdiye dek, Türkiye’nin AB üyeliğiyle Ermeni "soykırım"ı arasında doğrudan bağ kurmayı reddediyordu. Avrupa Parlamentosu geçtiğimiz günlerde yayınlanan Türkiye ile ilgili raporundaki Ermeni soykırımını şart koşan ifadeyi çıkarmıştı.

(Hürriyet)