BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Büyükanıta ne dedi?

Başbakan Erdoğan, sert açıklamalar yapan askerlerle ilgili Orgeneral Büyükanıt'a ne dedi?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York yolunda yaptığı açıklamalarda, Başbakanlık'taki son randevusunun ayrıntılarını anlattı. Başbakan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile görüşmesinde son dönemde asker kanadından gelen irtica ile ilgili sert mesajlara değindi.

Erdoğan, Büyükanıt'a, Türkiye'de gerileme neden olacak mesajlardan kaçınmak gerektiğini söyledi. Başbakan, "bunu söylediniz mi?" diye soran gazeteciye şu yanıtı verdi;
"Evet söyledim. Çünkü bu süreç ekonomiyi etkiliyor. Bırakalım akışına gitsin; ben söylerim, isterse ekonomi batsın demek olmaz. Türk ekonomisi gayet iyi gidiyor."

Peki irtica söylemleri konusunda Başbakan'ın yaptığı bu uyarıya Orgeneral Büyükanıt ne tepki verdi? Erdoğan bu yöndeki soruya da şu yanıtı verdi;
"Yaşar Paşa bu konularda hassastır. Dönünce geniş bir değerlendirme
yapacağız."

Başbakan Erdoğan'a kendisinin irtica tartışmalarından rahatsız olup olmadığı da soruldu. Başbakan "Rahatsızım tabii. Gereksiz tartışmalar. Osmanlı'dan beri var bu tartışma. Sağlıksız bir kavram olarak yaşatılıyor irtica. Bunun lüzumsuz bir tartışma olduğuna inanıyorum. Bundan maalesef nemalanmak isteyenler var. Bunlar konuşuldukça bir yerler geriliyor. Türkiye artık bunları aştı" dedi.

"Size göre irtica tehdidi yok mu?" diyen soran bir gazeteciye de Erdoğan,
"Hayır, Türkiye'de irtica diye bir tehdit yok. İrtica, ülke gündeminden düşmesi gereken bir kavram. Halkın gündeminde böyle bir şey yok. Türkiye bunları aşmış... Gelin halka soralım. Gündeminizde irtica var mı diye soralım. Çok düşük bir oran çıkar. Türkiye, cumhuriyet değerlerine çok yakın bir ülke. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmış bir ülke... Spesifik bir olay ya da marjinal bir grup üzerinden yeni yeni Müslüm Gündüz olayları çıkarmayalım. Marjinal görüntüleri referans almak doğru değil." cevabını verdi.